Kristiansen har rigget opp Netflix, via Playstation 3. Slik kan han lett bla gjennom filmene og se de han vil. Medieviter Gry Rustad, tror dette fenomenet er kommet for å bli. Foto: Kristian Hole

— Jeg bruker nesten bare Netflix, som er koblet til nettet på min Playstation, sier filmentusiasten Jan Olav Kristiansen (41), som har sluttet å kjøpe film i butikk.

Vest-Agder er på norgestoppen statistisk sett når det kommer til Netflix, og filmstreaming på nett. Medieviter på Universitetet i Oslo, Gry Rustad, sier at tjenestene ikke er en forbigående trend.

— Netflix og andre nettjenester er kommet for å bli. Vi kommer ikke til å gå tilbake til videobutikker, sier Rustad.

Rustad legger til at flere butikker kommer til å forsvinne, men noen i Norge kommer til å stå igjen på grunn av samlere.

— Jeg tror likevel ikke at det fysiske filmformatet kommer til å forsvinne helt. Spesialbutikker kommer fortsatt til å selge filmer, og overleve.

Kristiansen handlet mye dvd-er før, men når Netflix kom ble alt mye lettere.

— Det er mye mer tungvindt å lete etter filmer i butikken. Nå kan jeg se alt hjemme akkurat når jeg vil, sier Kristiansanderen.

Kjell Gunnar Ytre-Eide (39), fra Søgne, ser gjerne på Netflix sammen med hele familien.

— Vi kan sette oss ned og se på film sammen, men de minste barna streamer NRK-Super. Det er mer lettvint, enn å fly byen rundt for å lete etter filmer.