— Det er kjempehyggelig og en stor ære, sier Jan Bang, som sammen med sin musikalske makker Erik Honoré har samarbeidet med Arve Henriksen og Gaute Storaas om filmmusikken til «Victoria».

Bang, Honoré, Henriksen og Storaas er en av tre nominerte i kategorien Beste filmmusikk. De øvrige er Ola Kvernberg for musikken til «Jag etter vind» og Ginge Anvik, Kate Havnevik, Stein Johan Grieg Halvorsen og Eyvind Andreas Skeie for «Mormor og de åtte ungene».

— Vi satser på gull, men jeg tror ikke vi vinner, sier Bang, som håper å få med seg prisutdelingen under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim 28. april.

Bang, Honoré og Henriksen vant Kanonprisen i 2005 for filmmusikken til dokumentaren «Jakten på hukommelsen».

— «Victoria» har vært et artig prosjekt, og musikken ble utviklet gjennom mange runder. Det var blant annet innspilling i Bratislava, Paris og Tallinn. Erik og jeg har jobbet mye sammen med Arve, men Gaute Storaas var et nytt bekjentskap. Jeg, Erik og Arve ser ikke på oss selv som filmmusikkomponister, men det er Gaute, skryter Bang.

Kanonprisen deles ut for tiende gang, og det er 11 priser som skal fordeles. «Tusen ganger god natt» og «Eventyrland» har fem nominasjoner hver.