— Vi vil vise at Afghanistan er et helt annet slags sted enn du kan få inntrykk av gjennom media og all fearmongeringa som skjer nå. Du får inntrykk av at det er befolket av en gjeng skjeggete galninger med turban og granater, sier Honningbarnas vokalist Edvard Valberg.

Bandet var nylig fire dager i Kabul for å spille inn videoen til sangen «Prinser av Sarajevo».

Perfekt

— Den handler om folk som skaper ting som lager positive ringvirkninger. Den passer perfekt til det ungdommene vi besøkte holder på med, sier Valberg.

Musikkvideoen er nemlig spilt inn i forbindelse med organisasjonen Skateistan. Skateistan bruker skateboard som verktøy til å gi mening i livene til sårbar ungdom. Organisasjonen startet opp for fem år siden i Kabul, og har nå også avdelinger i Kambodsja og Sør-Afrika. Skateistan åpnet nylig også en filial i Berlin, og ved siden av skating tilbyr den også både grunnleggende skolegang og lederutdanning.

Gisler

Med i videoen er også en del klipp fra barnesirkuset i Kabul. Det meste av opptakene viser barn og ungdom som har det moro, og ganske lite av Honningbarna selv.

— Vi vil vise at disse folka som blir holdt som gisler av fanatikere og ekstremister også er i stand til å ha det gøy. Vi dro for å vise at «faen heller, her skjer det mye flott». Og det gjør vi som likemenn. Dette er ikke noe bistandsopplegg, sier Valberg.

Filmingen til videoen gjorde de selv og en afghaner ved navn Hussein.