De ansatte feiret det formelle direktørbytte med kake på mandag. Avtroppende direktør Petter Benestad kutter kaka, mens påtroppende direktør Kim Skarning Andersen venter på tur. Videre følger Are Bjørklund, Susanne Lynne (med ryggen til), Lena Brevik, Hege Lochner, Danckert Monrad-Krohn og Roksana Watson. Foto: Kjetil Samuelsen

— I praksis vil ikke publikum mer noe. Vi vil gjøre noen småjusteringer, som for eksempel å forbedre billettsystemet eller hvordan kinoen skal utformes. Men innholdsmessig vil det være det samme, sier Kim Skarning Andersen.

Den nye kinodirektøren hadde sin første arbeidsdag ved Kristiansand kino 1. mars, men har siden da overlappet med avtroppende direktør Petter Benestad, som gir seg etter 30 år i rollen. 1. juni overtok Andersen formelt, og mandag satt han dermed på sjefskontoret i tredje etasje på Fønix.

— Jeg har akkurat fått malt veggene hvite, så jeg har ikke fått innredet kontoret ferdig ennå, sier den ferske direktøren, og fortsetter:

— Vi har jobbet sammen noen måneder. De tingene som har ligget foran oss har jeg tatt, samt det driftsmessige, mens Petter har holdt i, og skal fortsatt holde i, filmbiten og booking. Det har vært en grei overlapping.

Fortsetter ut året

— Ja, jeg har skjøvet flere og flere ting over på Kim, samtykker Benestad, som fortsetter ut året i en 50 prosents stilling som seniorrådgiver, der han blant annet har ansvar for å booke filmer til kinoene i Kristiansand, Arendal, Grimstad og Farsund.

— Du blir ikke en syvende far i huset, da?

— Jeg har vært klar over faren, og om Kim helst hadde sett at jeg forsvant helt ut, så hadde jeg gjort det. Men det har heller vært motsatt, sier Benestad og smiler.

De to har hatt en åpen dialog om kinoledelsen, og begge har deltatt på ledermøter. Fra påske overtok Andersen styringen av ledermøtene, og fra denne uka er Benestad helt ut av ledelsen. Den avtroppende direktøren har også presentert den nye sjefen for kinobransjen, mens Andersen har overtatt Benestads roller i ulike styrer.

Velfungerende kino

— Hva er du, Andersen, mest fornøyd med av det Benestad har gjort?

— Jeg overtar en ekstremt velfungerende kino. Petter har alltid ligget i front og vært først ute med ting, sier han, og nevner popcorn og «3D-lyd» fra Dolby Atmos som eksempler.

— Og hva tenker du, Benestad, om å overlate ansvaret til Andersen?

— Alle bedrifter har godt av nytt lederskap. Kim ser fort utfordringene våre, og tar fatt i dem. Dessuten har han en annen bakgrunn enn meg, og han kommer fort i kontakt med de vi skal ha kontakt med, sier Benestad.

Total opplevelse

På landsbasis har kinoene, til tross for økende konkurranse fra ulike strømmingstjenester, hatt stabile besøkstall, så også i Kristiansand. Men salene på Fønix kan fylles oftere enn tilfelle har vært de siste årene.

— Mange har spådd kinoens død. Den lever i beste velgående, men vi må ha fokus på den totale kinoopplevelsen. Vi lever i en digital tidsalder, og min styrke er gjerne bakgrunnen fra forretningsutvikling og 13 år i kommunikasjons- og it-bransjen, med den digitale utviklingen det har vært der, sier Andersen.

— Og det handler om å vise det publikum vil se. Men vi setter nesten opp alt det vi får gjennom distributørene, så problemet er at det er for lite tilbud på god film, fortsetter han.