Omtrent 1300 publikummere tok i mot Hell, Ropstad, Rake og Djupvik, da de i Kaptein Sabeltann-stil kom seilende inn Kjuttaviga på Den Sorte Dame.

Helene Bøksle ankom konserten senere, roende samme lettbåt hun ble kidnappet i av Pelle og Pysa da hun spilte Sunniva som 16— og 17-åring.

— Dette var deilig. Det er en slik konsert vi har ønsket å skape i mange år, sier Kjell Rune Nakkestad, daglig leder i Sørlandske Sommernetter.

- En stor støtte

I 15 år har de arbeidet for å skape arrangementer som gir gode opplevelser i livet, basert på begrepet «Kultur i Næring». Og ett viktig mål har vært å løfte fram unge musikktalenter, og forene dem med etablerte artister. Bøksle var 12 år første gangen hun var med dem på en scene.

I dag er hun en etablert stjerne.

— Det var nok da min far fremdeles var med, humrer Bøksle.

— Det har vært en stor støtte for meg. Når man er ung jente og trenger alt av støtte man kan få, var Sørlandske Sommernetter et av ankerfestene mine.

«The Voice»-finalister

Etter å ha ankommet på Den Sorte Dame, fremførte Pål Rake blant annet Vamps "Månemannen", i samme stil som da han slo gjennom på "The Voice". Foto: Kjartan Bjelland

Pål Rake er en annen artist som har mye å takke Sørlandske Sommernetter for.— Det startet da jeg vant en festkonsert på UiA. Det ble mye spillejobber etter det, og jeg har turnert flere ganger med dem. Jeg har høstet mye live-erfaring, sier han.

«The Voice»-vinner Knut Marius Djupvik har også gode minner.

— Jeg sang her i Kjuttaviga med Vamp og KSO da jeg var 22 år. Det er sånne opplevelser du husker, sier han.

Sammen i studio

Thom Hell og Erlend Ropstad fremførte Hells låt "Tired". Det var første gang de to sang duett sammen. Foto: Kjartan Bjelland

Erlend Ropstad turnerte med Sensommerkonsertene i regi av Sørlandske Sommernetter for fire år siden, og bruker fremdeles noen av musikerne som den gangen var UiA-studenter.— Det er veldig bra at unge talenter blir synliggjort. Og det var nok viktigere for dem enn det var for meg, sier Ropstad.

— Jeg har veldig sans for den tankegangen. Og jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med Pål, og vi har allerede snakket om å jobbe sammen, sier Thom Hell.

— Vi skal ha en dag sammen i studio, så får vi se, sier Rake.

Omtrent 1300 mennesker hadde funnet veien til amfiet i Kjuttaviga fredag kveld, for å feire 15-årsjubileet. Foto: Kjartan Bjelland