— Omtrent 200 store og små har vært innom, og det er en god dag for oss, sier Karl Olav Segrov Mortensen, formidlingsansvarlig og konservator ved SKMU.

Med vindmølleverksted, tegneoppgaver, rebusløp, boller og brus ble den nye barneavdelingen åpnet. I tre rom kan de minste krype inn i museumsskap, utforske former og figurer og la se nærmere på optiske illusjoner og bevegelige kunstverk.

Her er det ni hjul som spinner rundt og rundt, og som forhåpentligvis skal fange oppmerksomheten til de minste besøkende på Barnas SKMU. Foto: Kjetil Samuelsen

— Vi gjør mye mot barn, men da helst mot skoler og barnehager. Dette er et tilbud til barnefamilier, der de slipper å bekymre seg for at ungene tar på ting. Her er det lov å røre, sier Mortensen.

Da Fædrelandsvennen var innom lørdag ettermiddag var det en håndfull barn som utforsket de tre ulike rommene.

— Dette er kjempegøy. Jeg tror lukene i det ene rommet var de mest spennende, sier Linda og Håvard Rekedal Våge, foreldrene til småbeskjedne Karine på seks år.

— Dette er veldig bra. Og morsomt for barna, sier Robertha Høglund, som hadde tatt med sønnen Viktor på 17 måneder.

— Det er viktig at foreldrene er til stede sammen med barna, slik at de får en fellesopplevelse. Men vi er kjempefornøyd med hvordan dette fungerer på barna, sier Mortensen, og legger til at målgruppen er fra null til ti år.