SEMIFINALIST: Kenn Rune Rydningen synger for finalebillett i Idol-sendingen på fredag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

KRISTIANSAND/OSLO: — Jeg har vært litt anonym til nå i Idol, men nå skal jeg hoppe ut av skallet og være helt rå, sier Rydningen, som kommer fra Froland, men har bodd i Oslo de siste årene.

Fredag kveld er han en av åtte deltakere i den nest siste semifinalen i Idol. For å bli lagt merke til blant tv-seerne har han valgt å synge CC Cowboys-låta "Vill, vakker og våt".

— Jeg har sett litt på "Hver gang vi møtes", og har blitt imponert over Magnus Grønneberg. Derfor hadde jeg lyst til å synge en låt av han, og nevnte et par låter for produsenten. Men han mente de jeg hadde plukket ut ikke var kjente nok, så da bestemte jeg meg for å dra til med "Vill, vakker og våt", sier 30-åringen.

Se Kenn Rune Rydningen synge "Times Like These" av Foo Fighters under dommerutvelgelsen her

Selvsikker

Rydningen har bodd i Oslo de siste åtte årene, men har vokst opp på Blakstadheia i Froland. Om publikum stemmer frolendingen videre, blir han Sørlandets andre Idol-finalist, sammen med Steffen Jakobsen.

— Jeg er minst like rå som Steffen, på min måte. Så da blir de to råeste finalistene fra Sørlandet, sier den selvsikre semifinalisten.

— Jeg har troen på meg selv, jeg har det, innrømmer han.

Bryllupssanger

SEMIFINALIST: Kenn Rune Rydningen synger for finalebillett i Idol-sendingen på fredag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Rydningen startet sin musikalske karriere som bryllupssanger allerede som 14-åring, og gjorde en del spillejobber opp gjennom ungdomsårene. Men som 23-åring møtte han veggen, og måtte ta en pause fra artistlivet.— Men nå skal jeg smelle til, og vise hvem jeg er. Folk må gjøre seg klare, oppfordrer Idol-deltakeren.

— Hva vil en suksess i Idol bety for deg?

— Det vil bety alt. Musikken er livet mitt. Men om ikke Idol er veien for meg, så er det i hvert fall en begynnelse, sier han.

Ikke favoritt

— Hvem frykter du mest av de du synger sammen med på fredag?

— Det er ikke så mange på min gruppe som er hauset så veldig opp, men det er mange flinke. Vanja blir tøff. Hun har en helt rå stemme. Siri kan også bli farlig. Og Sverre, han har blitt vist litt på tv. Det er veldig avhengig av hvilken låt man velger, sier Rydningen, som ikke er blant favorittene hos ulike tippeselskaper.

Dette synger semifinalistene

  • Maria Gangdal Gunnarskog (18) – "I Will Always Love You" av Whitney Houston

  • Jørgen Nordsveen Hustad (19) – "Jar Of Hearts" av Christina Perri

  • Silje Rubin (19) – "As Long As You Love Me" av Justin Bieber

  • Kenn Rune Rydningen (30) – "Vill, vakker og våt" av CC Cowboys

  • Vanja Storåker (22) – "When I'm Alone" av Lissie

  • Hanne Groven (22) – "Only Girl (In The World)" av Rihanna

  • Sverre Eide (18) – "Waiting On The World To Change" av John Mayer

  • Siri Vølstad Jensen (17) – "Emmylou" av First Aid Kit