KRISTIANSAND: Det var før påske i år bystyret i Bergen besluttet å selge 49 prosent av driftsselskapet i Bergen Kino, slik rådmannen i Kristiansand nå foreslår at også bystyret i Kristiansand skal gjøre.

— Vi har positive erfaringer, både før og etter salget. Og nå i ettertid føler vi at det var en riktig transaksjon, sier Stein Trengereid, seksjonssjef for konkurranse og eierskap i Bergen kommune.Bergen kino hadde i 2012 1,2 millioner besøkende, og har 17 saler fordelt på to kinobygg med total publikumskapasitet på drøyt 2500. Den politiske ledelsen i Bergen ønsket å eie bygningene, og solgte seg derfor kun ned i driftsselskapet. Svenske SF Kino betalte 88 millioner kroner for aksjeposten.

— Vi opplevde en god interesse i markedet og er godt fornøyd med prisen, spesielt med tanke på at vi solgte 49 prosent, sier Trengereid, som mener det nå pågår en konsolidering av kinobransjen.- Bransjen står foran en rivende utvikling, og det å få inn en strategisk eier virker å ha vært et riktig trekk. Jeg tror det kan styrke kinomiljøet i Bergen og regionen forøvrig, sier han.