500 dansere i aksjon på Kilden

Temperaturen var høy i Sharrons dansestudio da de nesten 500 danserne som medvirker i forestillingen "En tur på biblioteket" hadde sine siste prøver denne uka.

Publisert: Publisert:

HAR KONTROLL: Det krever sin kvinne å holde styr på 500 dansere og sørge for at de er på riktig plass til riktig tid. Her hjelper Sharron Roberts (t.v.) en gruppe små ballerinaer med å finne sin plassering i dansenummeret om Snehvit. Foto: Tore André Baardsen

  • Ann Magritt Arnli
Denne artikkelen er over åtte år gammel

KRISTIANSAND: — Fem, seks, syv, åtte! Ned på bakken! Og etter det skal vi rett opp i lufta! Ingen pause! roper dansekoreograf, Chenno Tim til den store skaren av unge dansere han har hatt ansvaret for å instruere til "En tur på biblioteket".

Under prøvene er det streng disiplin som gjelder, også for de aller yngste. Men ut ifra responsen å dømme, synes ungdommene det er helt greit at instruktør Tim har kustus.

Intense prøver

Når gjengen med breakdansere har forlatt lokalet, tar dansestudioets egen, Sharron Roberts over og det er duket for en gjennomgang av "Snehvit og de syv dvergene". Et langt roligere nummer, hvor aktørene er kledd i chiffonskjørt og har lekre små knuter i håret.

— Kom, kom! Fort, fort! sier Roberts.

Enkelte av de aller minste må få beskjed om "å sette seg ned" to ganger, men på et øyeblikk er både små og store dansere klare på sine plasser for å sette i gang. Og når musikken skrus på forvandles den store bølingen av unge mennesker til elegante dansere med grasiøse bevegelser, trippende og lette i tåspissko med silkebånd.

— Ikke verst, alle sammen! Det gikk. Litt smårotete innimellom, så jeg tror vi skal ta alt sammen en gang til, sier Roberts etter endt gjennomgang.

Svetten siler, men danserne smiler. Og etter at "Snehvit" har trippet ut for siste gang, er både utøvere og instruktør enige i at det gikk enda bedre denne gangen.

Tolker bøker med dans

Forestillingen har premiere i teater- og operasalen på Kilden torsdag kveld, og vises også fredag og lørdag. Gjennom flere innslag av både klassisk ballett, jazz, moderne, stepp, selskapsdans, streetmix og musikal skal nesten 500 dansere i alderen fire til 75 år ta publikum med på en rytmisk reise i litteraturen. I forestillingen viser danserne sine tolkninger av en rekke bøker, blant annet en kokebok, en musikalbok, en reisebok og en eventyrbok.

— Vi pleier vanligvis å ha rene eventyrforestillinger, men nå har vi så mange forskjellige pedagoger og koreografer hos oss at vi måtte finne noe som kunne passe alle. Derfor plukket vi ut bøker som kunne passe til å formidles via dans fra hyllene på biblioteket. På den måten får vi forent alle de forskjellige danseuttrykkene, forteller Roberts.

Økt interesse for dans

Sharrons dansestudio har seilt i medvind den siste tiden. Roberts har drevet bedriften i Kristiansand siden 1993, og i fjor høst flyttet hun virksomheten inn i det gamle Norges bank-bygget i Dronningensgate 30. Hun har også knyttet til seg flere dyktige pedagoger i form av nevnte Chenno Tim, Silje Nordheim, Ingunn Abrahamsen, Karin Moe Hennie, Lill Cathrine Aabel Snaprud og Astrid Elise Hæstad, som alle underviser i diverse stiler ved dansestudioet i dag.

— Det går kjempebra. Etter at vi fikk de nye lokalene har vi tilgang på tre saler, og mulighet til å tilby mange forskjellige danseretninger, sier Roberts.

Hun mener blant annet Tim kan ta mye av æren for at så mange gutter har søkt til dansen.

Det er første gang dansestudioet har en egen forestilling i egen regi i Kilden, og det knytter seg selvfølgelig mye spenning til opptredenen. "En tur på biblioteket" har vært planlagt i over to år.

— Jeg henvendte meg til Agder teater allerede for to år siden og sa jeg ønsket en plass til denne forestillingen. Nå har vi vært så heldige å få disse datoene i Kilden, og jeg tror det blir en kjempeopplevelse, sier Roberts.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.