KRISTIANSAND: Benket under bølgeveggen ble de behørig takket for å ha bidradd til å reise praktbygget som åpner med festforestilling klokken 19 i kveld.

— Dette er en mottakelse for nøkkelpersoner og ildsjeler som har bårets fram prosjektet, sier Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

— Selv har jeg jo kommet til desserten, tilføyer han, og legger ikke skjul på at den smaker ganske godt.

— Bygget stiller i elitedivisjonen og blir et aktivum for hele byen, fastslår ordføreren, som gleder seg til å oppleve forestillingen i kveld.

Kristiansands-ordførere samlet

Hele tre av hans forgjengere var blant gjestene som koste seg med god mat og drikke i formiddag: Bjørg Wallevik (H), Jan Oddvar Skisland (tidl. KrF nå Ap) og Per Sigurd Sørensen (H). Byggestyrets medlemmer med Stein Hannevik i spissen var solid representert. Også avgåtte styremedlemmer, som politimester Kirsten Lindeberg, hygget seg med resultatet av sin tidligere innsats.

Både den forrige kulturdirektøren Dagny Anker Gevelt og nåværende Stein Tore Sorthe tok seg tid til ordførerens lunsj, det samme gjorde Jan Oksum, som i egenskap av styreleder i det såkalte lille-Cultiva har bidradd med over 300 millioner kroner til realiseringen av teater- og konserthuset.

Ellers var naturligvis prosjektleder Per Egil Steen og daglig leder Ernst Aukland blant gjestene, sammen med en rekke sentrale personer i byggeledelsen, representanter for AF-gruppen og arkitektene.

Kleppe fikk gratisbillett

Blant de som knapt kan kalles nøkkelpersoner eller ildsjeler bak realiseringen av Kilden, finner vi Vidar Kleppe som for første gang hadde funnet veien til teater- og konserthuset.

— Jeg har også invitert gruppelederne for samtlige partier i bystyret, opplyser Grundekjøn.

Kleppe selv mener imidlertid han har bidradd på en god måte.

— Jeg har kommet med konstruktive og kritiske innspill, sier han til Fædrelandsvennen.

Han forteller at han fikk gratisbillett til generalprøven torsdag kveld, men valgte ikke å gå.

— I motsetning til mange andre i det politiske miljø ønsker jeg å betale selv hvis jeg skal gå her, sier han, men har ikke kommet så langt at han har blinket seg ut noen forestillinger.

Og Kleppe bekymrer seg fortsatt for økonomien i bygget som har kostet nesten 1,7 milliarder kroner:

— Det tilsvarer tre orkaner på Vestlandet, konstaterer han. Sidemannen, varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) velger en mer positiv analyse:

— Kristiansands andel er ikke på mer enn 459 millioner kroner. Det er bare to ungdomssskoler. Kilden vil ha en magnetisk tiltrekning og en gravitasjonseffekt som vil vitalisere hele området, mener han.