— Alle fem er favoritter, sier sangpedagog Nilde Norbakken der hun sitter på kontoret sitt på Institutt for rytmisk musikk på UiA. Hun snakker om de fem elevene sine som alle er med i TV2s sangkonkurranse "The Voice". Diss er Sophia Mendoza, Sindre Hansen, Knut Marius Djupvik, Pål Rake og Geirmund Hansen. Tre av dem er elever hos henne nå, og to av dem har hun undervist før.

Hittil har Mendoza, Hansen og Djupvik alle blitt med videre, og fredag er det Geirmund Hansens tur.

— Og om to uker er det Pål Rake som prøver seg, ser Norbakken.

Hun har så stor tro på elevene sine at hun egentlig ikke er særlig spent på om de gjør det bra i innledningsrundene.

— Bare det å komme inn på UiA gjennom prøvesynging er med å gjøre deg til favoritt. Men jeg er både personlig og profesjonelt engasjert, for jeg vil jo at det skal gå dem bra, sier Norbakken som selv opprinnelig kommer fra Smøla.

Eli banet veien

Hun tror såpass mange fra UiA er påmeldt i år fordi kristiansanderen Eli van der Eynden markerte seg i samme program i fjor.

— Hun er også en tidligere elev av meg, og jeg tror hennes deltagelse banet veien for andre, sier Hilde Norbakken. Å delta i denne typen programmer har ikke alltid vært sett på som "stuerent" blant skolerte musikere.

Selv hadde Norbakken fått nok av tv-sangkonkurranser etter å ha vært med å lage Idol i fem sesonger.

— Jeg var korist i tre sesonger og "coach" i to sesonger. Etter det trengte jeg virkelig en pause, så jeg har ikke sett på denne typen programmer igjen før nå, sier hun. Sanglæreren mener The Voice skiller seg ut i positiv retning sammenlignet med mange andre talentkonkurranser på tv.

Skjelt ut

— Tidligere ville programskaperne helst ikke ha skolerte sangere, men The Voice er en annen type program. Her vil de ha med folk som har sunget mye fra før, og de slipper også å bli utskjelt i beste sendetid slik det legges opp til andre steder. Det ville virkelig køddet opp karrierestarten å bli skjelt ut på tv, sier Norbakken.

Selv har hun vært på fjernsyn i andre sammenhenger også, blant annet som gjest i "Beat for Beat" og som korist i "Skal vi danse".

— Jeg har også jobbet med Dance with a Stranger i mange år, og jeg er med som duettpartner på Frode Alnæs' nye soloplate som kommer til høsten, forteller hun.

— Du skal ikke melde deg på The Voice selv, da?

— Hehehe. Jeg er fornøyd med de tingene jeg gjør nå, og synes jeg har det fint, sier hun.

Egne band

Ved siden av undervisningen har hun også sine egne musikkprosjekter:

— Jeg og pianisten Ingolv Håland har en jazzduo, og jeg håper vi får gitt ut ei plate på senhøsten eller til neste år. Det er egenkomponert materiale, og han er en meget bra jazzpianist, sier Norbakken.

Hun opptrer også fra tid til annen med Hilde Norbakken Trio, for eksempel på Hos Naboen denne torsdagen.

— Der er musikken mer i popsegmentet, og det er Rolf Kristensen og Per Elias Drabløs som er med meg, sier hun.

Hvem av studentene dine tror du vil gjøre det best i The Voice?

— Hahaha. Det får du ikke noe svar på.