— Jeg er litt lei meg for at folk ikke tør å ta sjansen på å komme tross været, men de som er her får en førsteklasses musikalsk opplevelse,sier bookingsjef Bjørn Wiksaas i Bragdøya Blues.

Det gikk som arrangørene fryktet i forkant: regnet skremte publikum vekk fra en festival som har vært vant til godt vær de femten årene den har vært arrangert.

Lørdag kveld var det først uklart om det ville komme flere publikummere enn de 116 frivillige som hadde stilt opp for å lage bluesfestival, men klokka 22 slo arrangørene fast at det var cirka 300 mennesker inne på festivalområdet. Altså regner man med at i overkant av 150 stykker hadde betalt de 500 kronene det kostet å være med på bryggefesten.

— Vi har spinka og spart gjennom de gode årene, så økonomien til festivalen skal tåle denne smellen, sier bookingsjefen.

Riffie Jones, Sven Zetterberg og Gumbo fra Sverige var bandene som varmet opp foran dama alle snakket om, nemlig Dana Fuchs fra USA. Og da hun kom på scenen litt over klokka 22 kom glisene på plass hos de fleste som var til stede.

Med en øresønderrivende rockestemme som kunne gjort selv Angus Young i AC/DC grønn av misunnelse, satte Dana Fuchs fyr på publikum.

Det er også trygt å slå fast at det nok ikke har vært spilt høyere på Bragdøya Blues tidligere. Hvordan det gikk da kristiansandsbandet The Crawling Kingsnakes avsluttet festivalen frem mot midnatt, vites i skrivende stund ikke.

— Men ja, det blir nok festival neste år også, sier Bjørn Wiksaas.