ARENDAL: — Kanskje den aller mest kritikerroste artisten i 2012. Det sier Fædrelandsvennens anmelder og musikkekspert Rune Slyngstad om Frank Ocean, som er booket som headliner til Hovefestivalen torsdag 4. juli.

Nytenkende

Amerikaneren ga i fjor ut debutalbumet "Channel Orange", som ble hyllet av både kritikere og platekjøpere over store deler av verden. Blant annet gikk han til topps på VG-lista i Norge. I februar mottok han også en Grammy-pris for plata.

Rune Slyngstad Foto: Arkiv

— Albumet var nytenkende r&b. Han utviklet en sjanger som hadde kjørt seg fast og blitt kjedelig. Han frisket den opp med en god produksjon, gode melodier og spennende låter, sier Slyngstad, som i fjor trillet en femmer på terningen til "Channel Orange".Anmelderen er imidlertid usikker på om Ocean er en optimal headliner på Hove.

— Det fins mange artister som lager gode plater i den sjangeren, men som ikke fungerer på scenen. Og når det gjelder Ocean er jeg usikker.

Skeptisk

Hove har tidligere booket rockebandet Kings of Leon og dj-en Calvin Harris som headlinere til årets festival. Slyngstad er ikke i tvil om hva han mener fungerer best som klimaks.

— Det er tøffest med et rockeband som Kings of Leon som headliner. Den store scenen på Hove er nesten som et stadion å regne og da er det stadionrock, allsang, liv og røre som er optimalt. De to andre headlinerne er jeg mer skeptisk til i en sånn setting. Jeg synes de passer bedre på en mer intim scene, sier Slyngstad.

Optimal ramme

Presseansvarlig for Hove, Gaute Drevdal, sier dette om Slyngstads skepsis:

— Lana Del Ray ble møtt med noe av den samme kritikken før konserten i fjor og den kritikken gjorde hun til skamme. Vi jobber med at rammen rundt alle konsertene skal være optimal, og vi har satt Frank Ocean opp etter mørkets frembrudd. Det vil gjøre settingen mer intim.

Gaute Drevdal Foto: Jon Anders Skau

At årets headlinere er såpass forskjellige mener Drevdal er naturlig.— Det er viktig å sy sammen et program som er allsidig, samtidig som det har et fellespunkt. Jeg vil for eksempel tro at Frank Ocean appellerer til indierockere også, selv om det er r&b, sier han.