ARENDAL: Flere kulturelle uttrykk møtes på Hovefestivalen, og onsdag slapp festivalledelsen et spennende og ferskt program som publikum kan ta del i ved besøk i "kinoen" på festivalområdet.

— I år har vi sett forbi norske førpremierer og amerikanske komedier (ikke det, vi elsker de også!) og har valgt å lete litt ekstra godt for å finne de aller mest spennende videokunstnerne her i landet. I årets filmprogram finner du ferske, men profesjonelle kunstnere som vrir og vrenger på filmformatet. Vi endte til slutt opp med en liste på hele 28 videoer av 22 kunstnere. Til sammen utgjør dette over åtte timer med video som vil mer enn å bare underholde, skriver Hovefestivalen på sine nettsider.

Dyrisk

I filmen "Norwegian salmon" får publikum være vitne til at en mann onanerer i en båt etter jobb på et fiskemottak. Filmen er signert Vebjørn Guttormsgaard Møllberg. I "Between hounds and foxes" utforsker videokunstner, Ellen Henriette Suhrke dyrelivet og jakter etter en spesiell rev i Christiania i København.

Prisvinnende kortfilm

Jentene i produksjonsselskapet "Vapen och Dramatikk", Clara Bodén og Mariken Halle har tidligere gjort stor suksess med kortfilmen "No Sex Just Understand", som vant både Gullstolen for beste norske kortfilm og Timeglasset for beste manus på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2011. Jentene fikk også hederlig omtale ved Nordisk Panorame i Århus og pris for beste svenske kortfilm under Uppsala kortfilmfestival samme år.

NYSKAPENDE: Produksjonsselskapet Vapen och Dramatikk har gjort seg bemerket ved å bruke statister som ikke vet hva som vil skje under filminnspillingene i sine filmer. Film-duoen består av Mariken Halle (bildet) og Clara Bodén. Foto: Pressefoto

På Hovefestivalen i år får du se både "No sex just understand" og to andre filmer laget av duoen. Svenske Clara Bodén og norske Mariken Halle har gjort seg bemerket med måten de bruker statister i sine filmer. Statistene vet ikke selv hva som vil skje under innspillingen og på den måten klarer de å fange ekte scener med ekte følelser.

Her ser du fullstendig program for "kinoen":

Ellen Henriette Suhrke og Hilde Skevik: "Transactions #2"

Vapen och Dramatikk (Clara Bodén og Mariken Halle): "I'm leaving on Wednesday"

Donkey & Punch: "Two women and a safe"

Jon Benjamin Tallerås: "Mellomrom #1"

Ayman Azraq: "The new trend of nostalgia"

Munan Øverlid: "Like a cat around the hot milk"

Kristina Kvalvik: "City heart"

Jumana Manna: "The umpire whispers"

Lars Laumann og Benjamin A. Huseby: "You can't pretend to be somebody else — you already are"

Mercedes Mühleisen: "Skodden letner"

Clara Morell: "Cake meditation"

Jumana Manna: "Blessed blessed oblivion"

Silje Høgevold: "Nothing but clouds and a flat ocean surface"

Vapen och Dramatikk (Clara Bodén og Mariken Halle): "Ansøkningsfilm lägenhet + bil + alt jag har og äger"

Kristian Skylstad: "Violence of silence"

Iselin Linstad Hauge: "The foreignness of her"

Ellen Henriette Suhrke: "Between hounds and foxes"

Jon Benjamin Tallerås: "Mellomrom #2"

Øyvind Aspen: "Øyvind Stokke"

Lars Laumann: "Morrissey foretelling the death of Diana"

Vemund Thoe: "På veg inn"

Karen Nikhol: "The apparation of Santa Maria dea della Mirandella as envisioned by St. Ignatius of Loyola martyred on the cross"

Donkey & Punch: "Rogue room"

Vebjørn Guttormsgaard Møllberg: "Norwegian salmon"

Munan Øverlid: "A sense of a beginning"

Kristina Kvalvik: "Notes from a stranger"

Vapen och Dramatikk (Clare Bodén og Mariken Halle): "No sex just understand"

Clara Morell: "Crack lake"