Violet Road Foto: Knut Aaserud

Violet Road og Guro von Germeten blir de siste navnene på årets Canal Street-plakat. Violet Roads melankolske pop kan oppleves på Kulturhuset 25. juli, mens von Germeten spiller sin egenartede popjazz på hovedscenen samme dag. Hun har fått en rekke gode anmeldelser for albumet "Come Stand Before Me" og omtales gjerne som "Kaizers Orchestras skumle lillesøster".

Mye jazz

— En blanding av jazz og rock er viktig for oss. Og det blir mye jazz i år, sier Canal Street-sjef Mats Aronsen etter å ha fullført bookingen til årets festivalprogram.

Violet Road og Guro von Germeten føyer seg til en liste med blant andre Al Di Meola, Morten Abel, og ikke minst: Bugge Wesseltoft. Den norske jazzpianisten blir et viktig navn under årets Canal Street, med sine "Arendal Sessions".

Bugge Wesseltoft Foto: Erichsen, Jarl Fr.

— Vi har hatt et samarbeid på gang med Wesseltoft i lang tid. Det blir en festival i festivalen, at vi inviterer hans musikere og hans nettverk hit. Det blir 14-15 stykker som kommer og holder konserter, workshops, jamsessions. Det er en omfattende satsing og vi har lagt mye i det, forklarer Aronsen.

Bredt og norsk

Programmet viser også at festivalsjefen har satset på mange norske band og artister i år.

— Det er litt tilfeldig, men det er gode navn som treffer et bredt publikum, sier festivalsjefen, og sikter blant annet til Morten Abel og BigBang.

Konkurransen er stor i festival-jungelen på Sørlandet, og Canal Street fortsetter å dyrke sitt særpreg.

— Vi er som vanlig opptatt av konserter på utradisjonelle scener. På fyret og kirkegården og holmer og skjær. Det er nok viktig å ha noe som gjør at man skiller seg ut. Det er sterk konkurranse, sier Aronsen som foreløpig ikke merker så mye til den økte aktiviteten i Kristiansand.

Mats Aronsen Foto: HEIDI DITLEFSEN

— Vi har 15–20 prosent av vårt publikum i Kristiansand-området, og det skjer mer der enn tidligere. Det var et vakuum etter Quart, men det har tatt seg opp. Og det synes jeg bare er positivt, for musikkinteressen der er stor. Og våre publikumstall derfra har vært ganske stabile, sier han.

Utsatt økonomi

Budsjettet for festivalen er omtrent som tidligere, og billettsalget de siste to årene har ligget på 10–11.000. — Det er en utsatt økonomi i festivalbransjen, det går opp og ned. Vi er avhengige av å gjøre gode ting og ha en stram økonomistyring. Men vi har en stabil eiersituasjon og eiere som vil oss vel, sier Aronsen.

Canal Street arrangeres i Arendal 24.– 27. juli.