— Selv om jeg ikke akkurat er en sånn artist som drar på juleturne, kommer jeg nok til å spille en del musikk som står i forhold til årstiden. Jeg liker å improvisere over salmer, og sammen med Iver Kleive har jeg jo tross alt gjort et halvt livsverk ut av nettopp det, sier Knut Reiersrud. Plata han gav ut i 1991 sammen med organist Iver Kleive het "Blå Koral", og har blitt stående som en påle i moderne norsk musikkhistorie.

Reiersrud kommer imidlertid alene til Blå Kors-kirken i Kristiansand torsdag, og konserten har gratis inngang. Den er den andre i konsertrekken "Blå Torsdag" som Ronnie Jacobsen arrangerer månedlig i samarbeid med Blå Kors.

Hensikten er å skape et rusfritt alternativ både for dem som går ofte på konsert, og dem som kanskje ikke er så vant til det. Det blir suppeservering før konserten, og et sceneintervju med artisten før konserten starter.

- Det tar jeg helt på sparket. Jeg har nok ikke opptrådt for Blå Kors før, men flere ganger for Kirkens Bymisjon. Jeg tror dette blir veldig hyggelig, sier Reiersrud. Han kommer til å opptre alene med gitaren og PA-anlegg.