— Ja, nå begynner det å skje noe. Det er kjempegøy for Arendal som er i ferd med å bli etablert som et nytt knutepunkt i musikknorge. Jeg håper det vil vedvare, og at folk er positive. Det kan være med på å få en festival til å råtne hvis lokalmiljøet motarbeider, sier fungerende musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge.

Sjefredaktør i Natt & Dag, Audun Vinger, samstemmer i at lokalbefolkningens innstilling er viktig for festivalenes framtid.

— Det er en utfordring. Arendal må være kapable til å ta inn store folkemengder. Folk må se hvor positivt det er, og ikke bli skremt av store innrykk. Leie ut kjelleren, er oppfordringen Vinger gir arendalittene.

Programmet til Hove begynner å bli spikret. Canal Street slapp i går superstjernen Lauryn Hill, et navn som virkelig ble lagt merke til.

— Det er ganske utrolig. Canal Street blir bare bedre og bedre. Fortsetter det sånn så blir dette virkelig bra. I Canal Street er det mye velvilje. Nå er det så bra at de nesten kan konkurrere med Notodden Blues Festival og Moldejazz, sier Audun Vinger, redaktør i Natt & Dag.

Sammen gjør Hovefestivalen og Canal Street Arendal til et attraktivt feriested til sommeren.

— Arendal er musikk- og sommerby nummer èn i regionen, sier Vinger.

— Jeg ser at Canal Street går i slutten av juli. Det er vel tvilsomt at folk blir i Arendal helt fra Hovefestivalen til Canal Street. Jeg gleder meg veldig til Hovefestivalen, utfra programmet presenterer de noe av det hvasseste, avslutter Bugge.

Hovefestivalen er fra 26.- 30. juni, mens Canal Street er fra 21.- 29. juli.