KRISTIANSAND: — Vi er veldig fornøyd med å få en av Norges største entertainere til Kristiansand, sier konsertansvarlig Jørgen Skauge.

Konserten med Morten Abel på Høgskolen i Agder (HiA) er en av de få han gjør før han slipper sitt femte album til høsten.

— Vi prøvde å få Abel hit i 2003 også, men da hadde vi verken stor nok scene eller god nok økonomi. Denne gangen ordnet det seg heldigvis, sier Skauge fornøyd.

Slipper singel

De siste årene har det vært lite å høre fra den svært hemmelighetsfulle popartisten fra Stavanger. Bortsett fra et samlealbum i 2004 har han ikke gitt ut noen plate siden «Being everything, knowing nothing» kom høsten 2003. Totalt har den tidligere vokalisten i The September When solgt flere hundre tusen album. Han kan trygt kalle seg Norges popstjerne nummer en.

Siddisens femte album er ferdig innspilt og ferdiggjøres i disse dager i London. Trolig vil Kristiansandspublikummet være de første til å høre låter fra det ferske albumet.

— Han slipper en singel akkurat rundt studiestarten, og vi håper å få høre eksklusive låter fra det nye albumet hans. Bra blir det nok uansett, fastslår Skauge.

Konserten i Kristiansand blir en av de få Morten Abel gjør før albumslippet og garantert den eneste på Sørlandet. Hoveddelen av turneen er nemlig lagt til våren.

Retrorockere

Popkongen er selvsagt ikke alene om å varme opp studentene før studieåret tar til. Kvelden før, mandag 14. august, entrer gjenoppståtte Raga Rockers scenen.

— Raga Rockers er en del av oppveksten. Det skal bli artig å høre dem. De er gamle retrorockere med kvalitet, sier Skauge.

Raga Rockers har ikke spilt på Sørlandet siden de ga ut best of skiva «Raga Rockers Beste/Live fra Roskilde» i fjor høst. De turnerte hele Norge på høsten, men kom aldri til Kristiansand.

Raga Rockers sprang ut av punkmiljøet tidlig på åttitallet, men ble etter hvert såpass «poppete» at store deler av det norske folk har stiftet bekjentskap med dem. Bandet regnes som et av de fire store i norsk rock ved siden av DumDum Boys, DeLillos og Jokke og Valentinerne. I sommer spiller de ifølge Skauge fire utsolgte konserter på Rockefeller. Og en konsert på Sørlandet, altså!

The Goo Men

Retrorocken er godt representert på høstens studiestartfestival. Tribute-bandet til Jokke og Valentinerne, Valentourettes, skal også opptre. Det skjer før Morten Abel på tirsdagen. Oppvarmere til Raga Rockers på mandag er Oslo-bandet The Goo Men. Ifølge Skauge spilte rockebandet en helt fantastisk konsert på Trash Pop i vår som vil bli husket lenge.

— De shower voldsomt på scenen og spiller ellevill rock. Mange har kåret konserten med The Goo Men til årets beste Trash Pop konsert, sier Jørgen Skauge.

Studiestartfestivalen har blitt arrangert på plenen utenfor kantina på HiA de siste tre årene. Publikumsantallet pleier å være 4000-5000 hver dag.

— I år håper jeg vi får ny rekord med over 5000 publikummere på Morten Abel, sier Skauge.

PS: Raga Rockers og Valentourettes har konsert for studentene i Grimstad henholdsvis tirsdag 15. august og onsdag 16. august.