KRISTIANSAND: — Jeg har opplevd langt større problemer i Roskildefestivalen enn det Quart har nå. Derfor ser ikke dette nødvendigvis så slemt ut, men det vil kreve grundig gjennomgang og utvikling av strategien sier Rasmus Wiinstedt Tscherning. Han er Quartfestivalens nye, danske styremedlem.

Festivalsjef Daniel Nordgård er strålende fornøyd med å ha fått det han kaller en kjempekapasitet inn i styret.

— Ikke til forkleinelse for de andre i styret, men han er den jeg er gladest for å ha på plass der, sier Nordgård.

Tscherning var nylig leder for en workshop i Kristiansand hvor han traff mange av Quartfestivalens folk. Det var der han gjorde et heller godt inntrykk på både Nordgård og resten av staben. Kjærligheten var gjensidig.

— Quart-folkene trenger så visst ingen pep talk. De har en ildhu, glede, profesjonalisme og «we can do it»-ånd som forteller meg at Quartfestivalen fra en organisatorisk vinkel har de rette forutsetninger for å klare seg, sier Tscherning.

Han er ansatt i Rambøll Management, er ”official speaker" for Europakommisjonens DG for utdanning og kultur, og sitter i styret for Vega i København som er Skandinavias største livescene.

Han har vært tilknyttet Roskilde Festival siden 1994. Der fikk han grundig erfaring i festivalkrise etter at ni publikummere mistet livet foran Orange Scene i 2000. — Året etter kom et forventet stort underskudd på grunn av store sikkerhedsmæssige investeringer, sier Tscherning.

I løpet av bråket fulgte trakk festivalsjef Leif Skov seg, og da trodde mange at klokken var slagen for festivalen.

Som kjent har mange trodd det samme om Quart etter at Toffen gikk i fjor, og etter at festivalen midtveis stod med 8,5 millioner kroner i minus.

Som en av dem som var med på å gjenreise Roskildefestivalen, ser ikke Tscherning spesielt mørkt på utfordringene Quart nå står overfor

— Vi arbeidet etterpå med å finne den riktige størrelsen for Roskildefestivalen. Det er bedre å være utsolgt med litt færre billetter, og gi en god opplevelse til dem som er der, sier Tscherning.

Det er ikke dermed sagt at han mener noe tilsvarende er den rette medisinen for Quart.

— Det er litt tidlig ettersom styret jo ennå ikke har hatt sitt første møte, sier han