KRISTIANSAND: — Vi tar en sjanse med å synge Vreeswijk direkte på sørlandsk, og det kan nok flytte litt ørevoks på folk, sier Anne Ma Usterud.

Hun er en av fire som i femten forestillinger skal synge Cornelis Vreeswijks tekster på Kick utover høsten. Premièren er i morgen, og tekstene er de samme som da samme kabaret ble fremført på cd-en for nitten år siden.

Ole Geir Feste gjendiktet den gang, og han er også med og synger denne gang. Det gjør også Usterud, Kjetil Nordhus og Ann Ingrid Fuglestveit. Og da som nå er Alex Scherpf instruktør.

— Vreeswijk lagde poesi av mange mørke ting, og han var frekk i kjeften, sier Alex Scherpf.

Han mener Kristiansanderne virkelig har fått sansen for kabaret. I 2005 gikk forestillingen Smestad På Hjørnet for fulle hus i ukevis, og i fjor høst rente folk ned dørene På Hjørnet for å høre Anne Ma Usterud og Ole Geir Feste synge Bjørneboe nitten ganger.

— Denne gangen har vi flyttet til Kick, for det ville blitt altfor trangt på scenen med fire stykker der nede, sier Scherpf. Større publikumskapasitet er også viktig, nå som kabaret har blitt hipt i Kristian by.

Om interessen for Vreeswijk var stor for nitten år siden, er den ikke mindre nå. Tirsdag hadde kabareten solgt unna nær halvparten av de 3000 billettene som blir lagt ut for salg.

De av publikum som hørte samme kabaret på cd-en for 19 år siden får denne gangen høre helt nye arrangementer ved kapellmester Per Elias Drabløs.

— Det er helt annerledes, og veldig groovy, sier Usterud som tirsdag riktig svingte seg på scenen under prøvene på Kick.

— Dette er første gang vi har prøve her, og det er første gang vi hører oss selv i dette lydbildet, sier Usterud som er spent på om Vreeswijk selger ut slik Bjørneboe gjorde.

— Det er mange fellestrekk mellom Bjørneboe og Vreeswijk, men Cornelis har et litt større horn i sida til presteskapet enn Bjørneboe hadde, sier Usterud.

Nå er hun klar til å flytte ørevoksen på inntil 3000 sørlendinger. Og hvis det går riktig godt, kan en vegg flyttes og 50 ekstra stoler settes inn på hver forestilling.