CALIFORNIA: Legendary Pictures har sikret seg filmrettighetene til online-spillet World of Warcraft, meldes det i en pressemelding som filmselskapet har utstedt sammen med Blizzard Entertainment, Inc.

— Vi har funnet den perfekte samarbeidspartner i Legendary Pictures, sier Paul Sams fra Blizzard i pressemeldingen.

— De deler våre høye krav til kreativ utvikling, og fordi de forstår visjonen som vi alltid har jobbet etter i våre onlinespill, føler vi at det ikke er noe bedre filmstudio enn Legendary Pictures som er skikket til å overføre Warcraft-historien til lerretet.

World of Warcraft er kommersielt det mest populære såkalte MMORPG "Massive Multiplayer Online Role-playing Game" noensinne. Spillet har over seks millioner registrerte spillere verden over.

Online-eventyr

For uinnvidde kan det sies på godt norsk at hver spiller utvikler en spillerkarakter som man trener opp over tid. Alt skjer online. Man kjøper spilletid måned for måned, eller gjerne for et lengre tidsspann. Spillerne samarbeider så med andre spillere i strategisk krigføring på nett.

Det bygges også allianser, vennskap og hele småsamfunn på nett i World of Warcraft, slik det også gjøres i mindre skala i online-spillet Runescape, som på kort tid er blitt veldig populært i Norge.

Disse velutviklede MMORPG-verdnene har alt: Drager, demoner, prester, orcer, dverger, alver, heroiske menneskeskikkelser, krig og ære, helter og skurker, middelalder, adventure og fantasy i skjønn forening.

Etter som hva slags figur man velger å utvikle, blir man ekspert i sverdkamp, bueskyting, magi, rå styrke - men også matlaging, landbruk, fiske, forhandling, visdom og overlevelsesevne.

Kan bli storfilm

Tidligere filmatiserte dataspill har sopt greit inn, som Resident Evil (Milla Jovovich), Tomb Raider-filmene (bl.a. Angelina Jolie) og Street Fighter (Jean Claude van Damme), så det er ingen grunn til å tro at det ikke kommer til å bli en blockbuster av dette.

Det lukter kanskje ikke Oscar av planene. Men det lukter definitivt profitt.