OPERA: — Jeg er fryktelig glad i å synge, men jeg er ingen kunstner, sier Caroline Mollestad Jerdal (31) fra Birkenes.

Caroline har sunget i Birkenes bygdekor i fem år. Hun var blant dem som rakk opp hånden og ble trukket ut da koret ble spurt av kommunen om å delta i dette store arrangementet som skal samle 500 sangere fra hele landet, hvorav 250 fra kommunene.

Caroline Mollestad Jerdal har tidligere sunget i barne- og ungdomskor i Birkeland, og er til daglig lærer ved barneskolen.

— Jeg vet ennå lite om hva jeg skal delta i, men nå har alvoret meldt seg, sier Caroline. I går var hun travelt opptatt med jobb og barneselskap.

Åpningskonserten på operaen skal overføres på tv, og sangerne skal i forkant delta på tre dagers seminar for å øve inn repertoaret.

Koret har fått sitt navn med begrunnelse i at alle har «slavet» for å få bygningen klar til åpningen. Sammen med Ytre Suløens Jazzensemble og under ledelse av SKRUK-dirigent Per Oddvar Hildre skal koret fremføre en medley.

Fra Kristiansand deltar Øyvind Almedal, fra Lillesand: Liv Lauvås, fra Mandal: Liv Ulrichsen, opplyser Eddie Øyen, ansvarlig for registreringen av deltakere. Påmeldingsfrist er 1. oktober.