GRIMSTAD: Det er ikke så ofte man hører om industrimekanikere som debuterer med sin første roman. Kanskje enda sjeldnere hører man om industrimekanikere som skriver fantasylitteratur. Men denne uvanlige kombinasjonen av yrker representerer den unge Grimstad-mannen, som nå har fått plass i stallen hos det nyetablerte forlaget Norske Bøker.

Fantasyboka "Tordenklo" er nå å finne hos norske forhandlere, og som forfatter står 23 år gamle Aust-egden Kai Wierlie.

— Jeg begynte å skrive i august i fjor, etter å ha blitt veldig inspirert av å lese engelske fantasybøker. Deretter skrev jeg jevnt og trutt, to til tre sider om dagen, og boka var ferdig i mars, sier Wierlie.

Inspirasjon og skrivesperre For Wierli ble skrivingen en besettelse. Han har alltid vært glad i å fortelle historier, og da han var liten var det bestefar som noterte ned når gutten ivrig diktet opp nye eventyr. Bortsett fra det har han ingen erfaring med forfattervirksomhet, bortsett fra det han har skrevet på skolen opp gjennom årene. Å plutselig skulle produsere en hel roman er en omfattende prosess.

— Det var helt nytt for meg. Og av og til fikk jeg jo skrivesperre. Når det skjedde måtte jeg bare legge alt fra meg i noen uker og gjøre noe helt annet. Men tanken på å få den ferdig og det at jeg ikke bare kunne stoppe opp midt i ei bok, gjorde at jeg alltid klarte å fortsette, sier Wierlie.

Jobben som industrimekaniker virker ikke som den mest naturlige inspirasjonskilden når det kommer til å produsere fantasylitteratur. Klarer du å hente inspirasjon på jobb?

— Nei, jobben min er nok ikke det som har inspirert meg. Men mens jeg skrev boka tenkte jeg jo på historien hele tida. Det blir en besettelse mens det står på, og jeg har jo stått på jobb og diktet også. Av og til måtte jeg skrive ned noen notater og sånn, sier han.

- Blir nok ikke rik Selv om han nå har fått boka ut på markedet, forventer ikke Wierlie at millionene kommer til å strømme inn på kontoen med det første.

— Jeg håper det er en bok folk kan like. Den er lettlest og forståelig. Men jeg forventer ikke akkurat å bli rik på dette, selv om håpet om at den vil bli godt mottatt selvfølgelig alltid er der, sier 23-åringen.

Historien i "Tordenklo" er en tradisjonell "gode mot det onde"-historie, og Wierlie har et budskap for sin første bokutgivelse.

— Historien ble til etterhvert som jeg skrev, men budskapet er vel enkelt fortalt at mennesker verken er onde eller gode i utgangspunktet, men et offer for sine omstendigheter, forteller han.