HOVE/ARENDAL: Ved 21.30— tiden markerte en av politiets narkotikahunder på ett telt. Der ble det funnet 12 gram hasj, og 26 gram uidentifisert stoff. Eieren av stoffet ble bragt inn av politiet, der han fikk en bot på 10.000 kroner, som han vedtok.

Klokken 17.33 ble en person stoppet på Hove-området med halvannet gram hasj. Like etterpå ble det gjort ett nytt funn på en person på Hove-campen. Her ble det beslaglagt 2 gram hasj. Begge personene ble bøtelagt med henholdvis 3.000 og 4.000 kroner.

Mellom 19.30 og 21.30 ble ytterligere tre personer tatt for bruk og besittelse av hasj. Samtlige ble bøtelagt med 4.000 kroner.

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, er usikker på om han vil karakterisere antall beslag som høyt.

— Det er jo mange personer på ett lite område, og en sånn festival samler mange forskjellige typer mennesker, påpeker Arnesen.

- Ekstra fokus på narkotika

— Vi vil under både Hovefestivalen og Quartfestivalen ha ett ekstra fokus på narkotika. Faren for å bli tatt er stor, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Politiet har sålangt bare tatt personer med mindre mengder narkotika. Arnesen understreker at det er vanskelig for politiet å vite om disse personene har tilgang på mer.