LILLESAND: — Mange barn har nok litt problemer med å plassere ting i rett rekkefølge. Kom Jesus før eller etter Moses? Her får de høydepunktene i bibelhistorien på en oversiktlig måte og i kronologisk rekkefølge, sier Ivar Skippervold.

Han tilbrakte noen timer i tenkeboksen før han plukket ut hva som skulle være med.

Resultatet er blitt en cd med en liten overvekt av fortellinger fra Det gamle testamente. Og med historier som gjerne er ekstra fengende for barn: Sakkeus i treet, gutten med to fisker og fem brød og den barmhjertige samaritan.

Det tok Skippervold 18 år å lage 18 cd-er med syngespill fra Bibelen. I alt ble det 121 sanger. Mange av cd-ene er blitt svært populære, særlig blant barnekor. Salget av disse cd-ene har her i landet passert 200.0000. Og 50.000 er solgt i Sverige.

— Det virker som om jeg fylte et behov med disse cd-ene, sier Skippervold, som fikk Bibelprisen av Det Norske Bibelselskap for denne innsatsen.

Nå har han plukket ut 41 av alle disse sangene til sin nye cd. Alle versene blir det ikke plass til, det har blitt å finne essensen i hver av sangene. Og Skippervold binder det hele sammen med sin fortellerstemme, enten det er sitater fra Bibelen eller konsentrerte historier.