LONDON: – Etter å ha funnet ut at det finnes over en million foreldreløse barn i Malawi, var det mitt ønske å åpne hjemmet vårt og hjelpe ett barn ut av et liv preget av ekstreme belastninger, fattigdom og i mange tilfeller døden, skriver Madonna i et åpent brev og legger til at adopsjonen også kom i stand som følge av popstjernens ønske om å utvide familien sin.

Madonna legger vekt på at hun fulgte malawisk lov da hun adopterte 13 måneder gamle David Banda og at hun kommer til å overholde kravet om en 18 måneder lang evaluering før adopsjonen blir endelig.

– Vi har fulgt adopsjonsreglene som alle andre som adopterer et barn. Å si noe annet er helt feil, sier Madonna.

Flere menneskerettsgrupper i Malawi ønsker imidlertid å få Madonnas adopsjon av lille David erklært ulovlig. En domstol i landet har sagt seg villig til å høre gruppenes sak.

Unntak

Malawis myndigheter gjorde et unntak fra reglene da de mandag ga popstjernen og hennes ektemann Guy Ritchie midlertidig tillatelse til å adoptere David, som hittil har bodd på barnehjem.

Den malawiske Rådskomiteen for menneskerettigheter består av 67 forskjellige menneskerettsorganisasjoner som protesterer mot Madonnas adopsjon av David Banda. De anklager myndighetene for å ha latt Madonna utnytte sin status som rik utlending for å omgå reglene.

– Vi vil at Madonna skal bo her i 18 måneder slik at hun får oppholdstillatelse som det kreves i landets adopsjonsregler, sier Dzodzi, som mener malawiske myndigheter har brutt sin egen lov når de ga Madonna lov til å ta med seg David ut av landet.

Fløyet ut

David Banda ble tirsdag fløyet med privatfly fra Malawi via Johannesburg sammen med Madonnas livvakter og personlige assistent. Flyet landet på Heathrow i 5-tiden tirsdag morgen.

Davids mor døde kort etter at han ble født, men han har fortsatt sin far i Malawi, der 900.000 barn er foreldreløse på grunn av aids-epidemien.