KRISTIANSAND: I januar er det auditon til TV2s nye storsatsning "Norske talenter" i Kristiansand. Kanalen har fått mange søknader til programmet, men sørlendingene lar vente på seg.

Mangler sørlendinger — Jeg er sikker på at det er flere fra Sørlandet som har et talent de har lyst til å vise frem, så jeg håper flere melder seg, sier presseansvarlig Katrine Wergeland til fvn.no.

Det er også mulig å stille seg i kø til åpen audition på Samsen kulturhus torsdag 3. januar. Wergeland mener likevel de som sender inn søknad har større sjanse til å bli med i programmet.

— En stor andel av søkerne blir invitert til audition som skal være på Agder teater 5. og 6. januar. Der er de garantert å få vise seg frem foran dommerne, sier hun.

Åpent for alle talenter

Hvis noen lurer på hva slags talent de kan stille opp med, er det ifølge TV2 ingen begrensninger.

— Det kan være alt fra å synge og danse til å spille på skjeer. Det viktigste er at du er flink i det du driver med, og at du klarer å underholde og sjarmere, sier Wergeland.

Det er også mulig å stille opp sammen med andre, for eksempel som en dansegruppe.

Giertsen juryformann

Etter å ha vurdert talenter i Kristiansand, drar teamet rundt "Norske talenter" videre til Bergen, Trondheim og Oslo.

Talentene som imponerer mest, kommer videre til neste runde i Bergen. Der blir de delt inn i grupper, og skal opptre direkte på tv. I samme stil som i "Idol" går to fra hver gruppe videre til en finalerunde hvor seerne kan stemme på sin favoritt.

De som skal være programledere, er Marte Stokstad kjent fra "Idol", og Sturla Berg Johansen fra blant annet "Deal or no deal" på TV2. Dommerne er Mia Gundersen, Jan Fredrik Karlsen og Thomas Giertsen, som er juryformann.