Kristiansand: Ett skritt fram og to tilbake — Quartfestivalen har fått enda en motbakke å forsere. Ikke før hadde musikksjef Jørgen Skauge offentliggjort sin nest siste headliner, 50 Cent, så kom pressemeldingen om at en annen headliner, Velvet Revolver, likevel ikke kommer til Kristiansand.

  • Vi har ikke mottatt en offisiell begrunnelse for deres beslutning om å dra hjem tidlig. Før vi vet mer selv, har vi dessverre ikke mer å fortelle, annet enn at vi allerede jobber på spreng for å finne en rock-erstatter, sa Jørgen Skauge til fvn.no onsdag.

I går var optimismen litt større, selv om det fortsatt henger et stort spørsmålstegn over Odderøyas mandagsprogram.

— Vi saumfarer markedet for store rockeacts som kan være mulig å sette opp som erstatter, og vi har funnet en finfin erstatter! Bud er sendt og vi får svar tidlig neste uke, forteller en møteopptatt Jørgen Skauge per sms til Fædrelandsvennen.

Quart mottok kanselleringsbeskjeden fra Velvet Revolver gjennom en e-post onsdag kveld. I brevet skriver bandet at de har valgt å reise tilbake til USA i midten av juni. That´s it!

Inntil en fullgod erstatter er på plass ser det unektelig mørkt ut for Quarts «rockemandag», som også inneholder navn som Machine Head, CKY, Meshuggah og Turboneger.

Velvet Revolver har også kansellert seks andre spillejobber i Europa i slutten av juni i Portugal, Spania, Belgia, Frankrike, Sveits og Irland.