OSLO: Alexander Eik regisserte den superurbane komedien «Kvinnen i mitt liv» i 2003 med et voldsomt kjendisbeite og handling som utspilte seg i hovedstaden.

Nå er han på ny aktuell med det han kaller trashkomedien «Kalde føtter», der manus opprinnelig var lagt til Oslo – men som nå foregår i et ikke navngitt tettsted i bygde-Norge, og er innspilt på Rena.

Der kjemper harry, men kule Kalle for å kapre skjønne Trine, som imidlertid faller for den nevrotiske platesjappelokeren Christer. For å forkludre bryllupsplanene tyr Kalle til et komplott som involverer filmens femme fatale, rocka Veronica fra besteborgerhjemmet.

Pluss på med en mor som ligner Cowboy-Laila, spilt av Brit Elisabeth Haagensli og Benny Borg som presten som bare er opptatt av de lumrere sidene ved Salomos høysang, og rocka og ville kostymer signert Baron von Bulldog, så begynner det å nærme seg.

Hyller rånerne – Det var da jeg la handlingen til bøgda med ø at karakterene falt på plass. Faren til «Trine» ville ikke hatt en hagle i skapet hvis han hadde bodd på Majorstuen, fastslår Eik. Han ser dessuten «Kalde føtter» som en hyllest til rånerkulturen som han beundrer – og synes vi ser altfor lite til i norsk film.

– Rånerkulturen er stor, kanskje den største subkulturen i Norge, og likevel er den knapt synlig, sier Eik, som er vokst opp på Oslos østkant og har en far som er fra Hedmark, og mener det kan ha gjort noe med hans sans for svidd gummi.

Samtidig understreker Eik at om komedien er inspirert av virkeligheten, så foregår den likevel i et parallelt univers der jentene går med femtitallsskjørt og guttene kjører feite, amerikanske biler.

– For øvrig er jo Rena rene westernbyen, med én hovedgate som ikke engang manglet saloon, så det passet bra. Lokalbefolkningen stilte opp med de amerikanske bilene, så vi har egen premiere der som takk for hjelpen, sier Eik.

Unge filmstjerner Skuespillerne i «Kalde føtter» er på hovedrollesiden unge og relativt uprøvde. To av de fire hovedrolleinnehaverne kommer fra TV 2s «Filmstjerne»-realityserie, nemlig Hanna Kavli Lund fra Trondheim og Andreas Blix Henriksen fra Sandnessjøen.

– Alle fire er kjempetalenter som jeg tror vi vil se mer til. Siden vi skulle ha så unge karakterer i filmen, visste jeg at vi måtte lete bredt. Ingen er erfarne i den alderen, derfor ble «Filmstjerne» en god mulighet. Vi hadde ikke funnet fram til Andreas og Sara uten serien, sier Eik, som medgir at han tror anmelderne vil være skeptiske.

– Men etter å ha vist den for flere prøvepublikum, som har klappet flere ganger underveis, tror jeg at vi vil nå ut til publikum som er unge enten av alder eller mentalitet, sier Eik til NTB.

«Kalde føtter»-fakta:

  • Norsk trashkomedie anno 2006, der to av skuespillerne fikk hovedroller etter å ha gått til topps i «Filmstjerne» på TV 2 senhøsten 2005. * I hovedrollene: Lasse Valdal (skurken Kalle), Sarah Elise Steensby (vakre Trine), Andreas Blix Henriksen (dølle Christer), Hanna Kavli Lund (femme fatale Veronica). I øvrige roller: Calle Hellevang-Larsen, Marit Adeleide Andreassen, Benny Borg, Svein Roger Karlsen, Stein Grønli og Jannike Kruse.