Se video av Raske Menn øve seg på kristiansandsk! KRISTIANSAND: — Å komme til Kristiansand er som å komme hjem! Folk her er så glade og friske og stemningen i salen har vært helt på topp! er det første Øyvind Rafto sier, og gjør med det skam på påstanden om at sørlendinger er trege og dårlige til å komme seg ut.

På forhånd hadde både han og makkerne Anders Hoff og Calle Hellevang Larsen hørt rykter om at de kunne bli møtt med en viss distanse når de inntok Sørlandets hovedstad.

Soper inn på "Snabbgrabbar" Men den ultrasuksessfulle komitrioen Raske Menn har møtt full forståelse for sin heseblesende humor på Sørlandet, og skal gjøre seks eller syv nye forestillinger etter at onsdagens og torsdagens show er unnagjort.

— Vi kommer tilbake om et par uker. Det er så god stemning her i byen. Kristiansand er virkelig ”godbyen”, sier Rafto.

Med revy-standup-kabaret-farseshowet ”FastMen” har de siden 2003 hatt forestillinger jevnt og trutt. Showet gikk for fulle hus i Oslo og Bergen i flere år, før de tre gutta dro ut på norgesturné. I mellomtiden har de også klart å produsere tv-serien ”Snabbgrabbar” på Tv Norge, som gjennomsnittlig samler 407.000 tv-seere foran skjermen hver mandag kveld.

Blir dere aldri lei av hverandre eller av å gjøre det samme showet gang på gang?

— He he. Vi er så mye sammen nå at vi på en måte er blitt brødre. Vi er sammen hver dag, men det er lite krangling. Jeg tror det hjelper godt at vi er gutter. Når det gjelder showet, så føler vi at vi er lei hele tiden, men så går vi på scenen og da er alt greit igjen, forteller Rafto.

Spaserturer på Odderøya De tre har vært mye i Kristiansand tidligere, blant annet på Quartfestivalen. Anders Hoff har også en onkel og tante fra byen, og snakker ifølge Rafto ”så godt som kristiansandsdialekt”. Denne gangen har Raske Menn brukt tida på restaurant- og café-besøk, samt vandreturer på favorittplassen, Odderøya.

— Vi har kost oss og gleder oss til å komme tilbake. Da må vi nok prøve å ta en tur i Dyreparken. Har de åpent der nå?

Ja, og så er det kommet løver.

— Oi! Ja, da blir vi nødt til å prøve å ta en tur neste gang! sier den bergenske moromannen.

Etter tv-show, filmoppdrag, en fire år lang showperiode, begynner Raske Menn å bli litt slitne. Men etter en liten pause etter at ”Fast Men”-turneen er ferdig til våren (eller høsten) neste år, skal de i gang med å skrive nytt show.

— Det på scenen vi hører hjemme. Det gjør noe med oss å stå foran publikum. Vi blir morsommere der, så showene kommer vi til å fortsette med, forsikrer Ratlo.