KRISTIANSAND: Til tross for at kampsakene hans gjennom flere år; kommunal ryggdekning og en nyoppusset Idrettsplassen endelig er realisert, ser ikke Toffen seg tilbake.

— Nei, jeg kommer aldri tilbake til Quart. Da begynner jeg heller med båt, sier Toffen Gunnufsen.

Litt ekkelt

En uke etter at han brakdebuterte med sin nye festivalbaby i Arendal, er han tilbake på gamle slagmarker. Trygt plassert i en speedbåt snakker den tidligere festivalsjefen på Odderøya rett fra levra. Bak ryggen hans dundrer musikken fra scenen i Bendiksbukta. Den nest siste dagen, på det som kunne blitt den aller siste Quartfestivalen, er godt i gang.

— Jeg har lyst til å se The Good, The Bad & The Queen, men jeg vet ikke om jeg orker. Jeg synes det blir litt rart med tanke på pengeproblemene Quart har havnet i, sier Gunnufsen.

Piggsveisen vet så inderlig vel at han ikke vil kunne bevege seg på området inkognito.

— Jeg er ikke redd for å få slengt kommentarer etter meg. Jeg har vært gjennom tøffe ting tidligere. Men jeg synes situasjonen er litt ekkel, sier Gunnufsen.

Han sikter naturligvis til nær-døden-opplevelsen på Odderøya for et par dager siden.

Ikke frydefull

Etter en katastrofal åpningsdag stod mannen med ljåen utenfor Quartbrakka mandag natt. På innsiden satt imidlertid styreleder Magne Aasheim Knudsen og snekret sammen en plan som dagen etterpå sikret festivalen 8,5 millioner friske kroner.

— La det være sagt med en gang; jeg synes synd på Quart, og mest av alt synes jeg synd på styreleder Magne. Han er et menneske jeg setter enorm pris på, sier Gunnufsen.

Og fortsetter:

— Magne gjorde det eneste rette. Han la sannheten fram for kreditorene og ba dem avgjøre festivalens videre skjebne.

Toffen Gunnufsen understreker at han fortsatt har sterke følelser for sin førstefødte festivalbaby, selv om han nå har født en konkurrent i nabobyen.

— Hvis noen tror jeg fryder meg over Quarts økonomiske situasjon, tar de fryktelig feil. Jeg har selv stått med ett bein i skifteretten på vegne av Quart, og vet hvordan det er å leve med den frykten, sier Toffen.

Men:

Da styreleder Aasheim Knudsen onsdag fortalte pressenorge at budkrigen med Hovefestivalen hadde bidratt til den økonomiske katastrofen, var det ikke bare håret på Toffens hode som skjøt til værs.

— Det er tull og vas og en dårlig unnskyldning! Vi var i budkrig om tre band: My Chemical Romance, Killers og Chamillionaire. Jeg fikk alle de tre artistene, og jeg måtte betale prisen. Budkrigene kostet ikke Quart en krone, sier Toffen.

Side om side

Han sverger på at han ikke har lagt inn bud på en eneste av Quarts headlinere i år.

— Chris Cornell, Velvet Revolver, The Who, jeg har ikke bydd på noen av dem. Jeg ville ikke ha dem, de passer ikke inn i vår profil, sier Toffen Gunnufsen kontant.

Og når vi kommer inn på profil er 46-årngen helt klar: De to store festivalene på Sørlandet kan fint leve side om side - dersom Quart nå foretar en markant profilendring. Toffen har nemlig ingen planer om å endre Hoves profil, og han nekter for å ha rappet Quarts.

— Jeg booker som jeg alltid har gjort. Tankene mine får de ikke, ler Gunnufsen.

Han mener Quart bør vurdere å bli en tredagersfestival, en slags folkefest, og på direkte spørsmål om Jørgen Skauge er rett mann til å videreføre 15 års musikkarv i Kristiansand, svarer han slik:

— Det vil jeg ikke ha noen formening om, jeg kjenner ham ikke. Men jeg mener Jørgen har booket farlig. Han retter seg mot et publikum som er bedagelig, og som ikke er villig til å trosse regnvær på samme måte som «kidsa» er, sier Toffen Gunnufsen.

Han har fått med seg at da Jørgen Skauge ble bedt av VG om å kommentere Hoves underskudd, var svaret: «det koster å leke festival».

— Den kommentaren var upassende. Det lønner seg å være ydmyk når man selv sliter tungt, sier Toffen.

— Blir det Hove -08 eller blir underskuddet for stort?

— Hove er tilbake til neste år, garantert, sier Toffen Gunnufsen.

Og tøffer vekk fra Odderøya.