KRISTIANSAND: — Det er klart jeg blir litt ekstra nervøs. Men det er jo litt av greia, kjenne på den spenninga, sier en blid Venke Knutson, til fvn.no.

Men:

— Jeg gleder meg noe veldig.

Det er ikke mange ukene siden Venke Knutson ga ut singelen "Holiday", som har blitt veldig godt motatt av publikum.

— Jeg er helt overveldet. Det er jo et sjansespill hver gang en gir ut noe, så det føles nesten som en har vunnet i lotto, forteller Knutson.

Hennes gode plassering på VG-lista topp 20 gjør også at hun får spille helt sist under dagens konsert. I tillegg får hun spille to låter.

- Helt topp å reise

Topp 20 turneén har til nå besøkt Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Etter showet i Kristiansand setter de kursen mot Bergen. Knutson innrømmer at det kan bli litt slitsomt å reise hele sommeren.

— Det er jo veldig slitsomt, men så er det jo samtidig sjeldent man får anledning til å møte platekjøperne på den måten. Også synes jeg jo det er helt topp å få reist rundt. En får jo sett mye, sier Knutson.

Med seg på turneén har hun blant annet Alejandro Fuentes, Tone Damli Aaberge og mange av de mest aktuelle artistene i Norge.

Italiensk fanklubb

Blant så mange suksessfulle artister, er det en ting Knutson har, som ingen av de andre kan slå i bordet med. En italiensk fanklubb. De kom helt fra Italia for å få med seg showet i Oslo.

— Det er helt utrolig stort. Jeg kan ikke skjønne hvordan de har fått tak i meg. De har jo fanside på nettet og greier, forteller Knutson ivrig.

Og det kan ha sine fordeler å ha en italiensk fanklubb.

— I det jeg er i ferd med å tape en diskusjon kan jeg bare si, hey hey, men jeg har en fanklubb i Italia, ler hun.

Og hvis du lurer på når den ny plata til Knutson kommer ut.

— Den kommer til høsten. I september eller oktober, sier den blide sørlandsjenta.

Konserten i kveld starter klokken 18.