KRISTIANSAND: — Det var veldig hyggelig, men det kom litt overraskende. Alltid hyggelig å få en bekreftelse på at noen liker det du gjør, sier styreleder Preben Fonahn i Kristiansand Filmklubb.

Det var under landsmøtet til Norsk Filmklubbforbund i Oslo i helgen, at Kristiansand Filmklubb ble tildelt prisen som «Årets Filmklubb 2006».

— Kristiansand Filmklubb har vært veldig flinke til å utvikle seg i takt med tiden. Samtidig er det veldig god organisering hvor både det praktiske og det øknomiske ser ut til å fungere, sier Jon Iversen, daglig leder i Norsk Filmklubbforbund.

Hele 75 filmklubber var med i vurderingen. I begrunnelsen for tildeling av prisen var klubbens satsing på alternative arrangementer, som for eksempel kortfilmkonkurranser, og dristighet i filmutvalg vektlagt.

— Vi har vært ganske flinke til å omstille oss etter DVD-revolusjonen. Istedenfor å kjøre bare gamle klassikere som du får på Platekompaniet til 49,90 satser vi på en del smale filmer også, sier Fonahn.

Filmklubben ble, i tillegg til heder og ære, premirert med 5000 kroner og et et diplom utformet av den anerkjente filmplakatdesigneren Egil Haraldsen.

— Pengene vil gå med på arrangement på fredag i neste uke. Da skal vi ha en kveld hvor det vises filmer som stiller spørsmålstegn om 11. september-angrepene, sier Fonahn.