Lørdag kunne 992.000 seere få med seg at Tshawe Baqwa og Maria Sandvik ble kåret til vinnere i programmet «Skal vi danse — resultater».

Men likevel var det flere seere som var innom den siste halvtimen av programmet før «Nyhetene». Da vippet publikumspinnen over millionen, med 1.024.000 seere.

Dette skriver TV2 i en pressemelding mandag formiddag.

Tshawe-sesong mest pop Snittet på finalesendingen av «Skal vi danse» lå på 927.000 seere, mens gjennomsnittet av hele tredje sesong er på 708.000. Det betyr at årets runde har vært enda mer populær enn de to første.

Våren 2006 fulgte 685.000 med på «Skal vi danse», mens tallet sank høsten samme år til 659.000 seere.

– Høstens ti dansepar har vært modige, bydd på seg selv og virkelig gått inn for å lære seg dans på høyt nivå. Det har blitt god underholdning, sier en strålende fornøyd prosjektleder i TV 2, Siv Aamot i presseskrivet.

Tjente 2,5 mill lørdag Suksessen er dermed et faktum og det er allerede avgjort at TV2 satser på en ny runde av danseeventyret neste år.

Hvorvidt «Skal vi danse» kommer på våren eller høsten 2008 nevnes det ikke noe om i pressemeldingen.

Selv om Mona Grudt og Glenn Jørgen Sandaker fikk flest poeng av dommerne, var det publikumsfavoritten Tshawe Baqwa og Maria Sandvik som vant konkurransen med flest seerstemmer i lomma.

Og det ble stemmerekord for «Skal vi danse» på lørdag.

Nær 500.000 brukte stemmeretten, noe som betyr at TV2 tjente 2,5 millioner på ivrige telefonbrukere lørdagskveld.

– TV 2 overvåket stemmetrafikken hele tiden. Alt gikk knirkefritt og vi fikk en klar vinner, sier Aamot.

DELTOK I ÅRETS SESONG: Dag Otto Lauritzen fra Grimstad. Foto: Scanpix