KRISTIANSAND: Med banneord, rasistiske utsagn og andre ufine karakteristikker skjelte Peter Arambasic fra Kristiansand ut samiske Alice Balto i TV3-programmet «Robinsonekspedisjonen».

Kanalen brukte innslaget i en promo som reklamerte for realityshowet. Flere seere skal ha reagert kraftig på dette, og ifølge iOslo.no granskes TV3 nå av Likestillings— og diskrimineringsombudet. Ombudet mener kanalen brøt loven da de viste samehetsen som søndagsunderholdning.

- Viktig å få frem konflikten

TV3 skal nå ha mottatt et brev fra ombudet som iOslo.no har fått tilgang til. Programsjef Trygve Rønningen i TV3 sier til iOslo.no at han ikke har lest brevet. Han innrømmer at promoen kanalen sendte var sterk kost, men mener det var viktig å få frem konflikten mellom Arambasic og Balto.

— I en realityserie må man fortelle historiene som er sentrale, og personkonflikten mellom de to deltagerne varte over så lang tid, og var et så viktig tema for historiefortellingen i Robinson at vi ikke kunne ta det ut.

Han forteller videre at det var en vanskelig avgjørelse, og at kanalen redigerte programmet helt frem til det ble sendt. Promoen skal også ha blitt endret underveis.

Mener TV3 fortjener en smekk på fingeren

Samiske Alice Balto sier til VG Nett at hun synes det er til pass for TV3 at de får en smekk på fingeren etter å ha vist trakasserinegn av henne.

— Det hadde vært greit at de viste litt av utskjellingen, men ikke det groveste. Det skal ikke være greit å bruke det samiske ordet som skjellsord.

Peter Arambasic har torsdag ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Storfornøyd med drittsekkstempel

Fornøyd da Peter måtte gå

Får kritikk etter Robinson-utbrudd