Etter å ha fått oppmerksomhet i underholdningsindustriens bransjeblad Farojournalen, har Hedda H og hennes plateselskap Klart vi kan musikk blitt en het potet.

Store selskap på hugget

– Vi har fått henvendelser fra tre store internasjonale plateselskaper som har eget kontor i Norge, forteller Tommy A. Olsen som utgjør selskapet Klart vi kan musikk i tospann med far til Hedda H, Frank Haugskott.

– De er interesserte i en lisens på vår eksisterende plate, eller gi ut vår neste plate, forteller Olsen.

Albumet «Kari Palari» ble gitt ut i vår, men har hittil kun blitt distribuert i Trøndelag. Det kan fort endre seg, da store plateselskap febrilsk tenker nytt for å berge skuta i det synkende platemarkedet.

Danseband og barneartister

– Snart er det bare dansebandplater og barneplater som kjøpes i stedet for å lastes ned, sier Olsen.

Plateselskapene har også merket seg Hedda Hs aktive konsertsommer, barneartisten har delt festivalplakat med størrelser som Åge, Marit Larsen og Sivert Høyem.

– Og vi har fått mye presse. Vi er et lite selskap med nærmest 0 i budsjett. De store plateselskapene vil vite hvordan vi har fått Hedda såpass frem, de er rimelig imponerte over hva vi har fått til. Og der er vi ydmyke. Da vi satte oss ned i januar, hadde vi ikke regnet med at det ville bli noe særlig i år, 2010 skulle bli det store året. Der tok vi feil.

Lager julesang

Hedda H skal etter planen gi ut en julesang i desember, før innspillingen av en ny fullengder tar til.

Der står hennes far Frank Haugskott sentralt, som låtskriver og multiintrumentalist.

– Nå holder vi på å lage et nytt show som vi skal ut med fra november av, som er mer egnet for kulturhus. Det er litt teatralsk og med multimediaelementer, forklarer Frank Haugskott.

Varmer opp for Damli Aaberge

Før det skal Hedda H varme opp for Tone Damli Aaberge på Sommerfillan på Hitra, og dele scene med D.D.E. på Frøyafestivalen. Og hva sier Hedda til alt dette?

– Den halvtimen Hedda er på scenen synes hun er strålende, men hun engasjerer seg ikke i prosjektet ellers. Bortsett fra at hun har mye hun skulle ha sagt når det gjelder coverdesign, der skal hun hele tida godkjenne. Ellers er hun som unger flest. Når vi har booket forskjellige jobber, spør hun: «e' det tivoli der?» humrer Frank Haugskott.