Etterforskningen om hvordan Michael Jackson døde fokuseres stadig sterkere på legen som var ved hans side da han sluttet å puste. Det var den andre ransakingen i legens lokaler på under en uke. Håpet er å finne svar på hva som førte til popstjernens hjertestans 25. juni.

LES OGSÅ: Ransaker Jackson-legens hjem

Uaktsomt drap?

Murrays advokat, Ed Chernoff, uttalte etter den første razziaen i Houston i forrige uke at politiet var på utkikk etter bevis på uaktsomt drap. Etter ransakingen i Las Vegas tirsdag uttalte Chernoff at politiet var på utkikk etter «medisinske rapporter som involverte Michael Jackson og hans påståtte aliaser», melder Reuters.

Ifølge advokaten var legen til stede under den fire timer lange ransakingen, som innbefattet huset hans og flere kontorer. Etterforskere tok med seg mobiltelefoner og harddisker.

Prøvene klare

Ifølge Reuters fokuserer myndighetene etterforskningen mot Jacksons bruk av reseptbelagte midler, særlig det bedøvende middelet proforol, som blir brukt under operasjoner. Flere medier har rapportert de siste dagene at Jackson opererte med flere identiteter for å skaffe seg tilgang til sterke medisiner.

Rettsmedisinere i Los Angeles vil trolig offentliggjøre en rapport vedrørende Michael Jacksons dødsfall denne uken, etter at de toksikologiske prøvene er ferdige.