Vatikanet har brutt stillhetstaktikken de opprinnelig valgte i forhold til Dan Brown-filmen «Engler og demoner». Filmen har norsk premiere 20. mai, og den er basert på boken Brown skrev før han solgte seg til mangemillionær med «Da Vinci koden». Katolikker verden over har kritisert både Browns bøker og filmatiseringen av «Da Vinci koden» for en rekke faktiske feil, og beskyldt dem for å bedrive en svertekampanje mot den katolske kirken. Amerikanske Catholic League har vært spesielt kritisk til filmen.

Avis

Filmen hadde verdenspremiere mandag denne uken. I Roma. Overraskende for mange har Vatikanets offisielle avis, L'Osservatore Romano, brukt spalteplass på filmen. Ifølge USA Today omtales filmen som «harmløs underholdning». Omtalen av filmen var verken spesielt kritisk eller særlig positiv, men den katolske avisen oppfordrer seerne til å gjøre en sport av å finne faktafeil i historien.

Oppfølger

Den nye filmen er i motsetning til bokserien behandlet som en oppfølger til «Da Vinci koden». I hovedrollen finner vi fortsatt Tom Hanks. Den katolske avisen antyder at filmen kan brukes som et utgangspunkt til å få den katolske kirken til å stille spørsmål ved hvordan den bruker media til å presentere seg selv.

Columbia har planlagt en tredje film i serien, denne gangen basert på den kommende Brown-boken «The Lost Symbol».

Her er trailerne til filmen: