Gitarprodusenten Gibson saksøker i tillegg Wal Mart, Amazon og en rekke andre butikker som selger det populære gitarspillet for brudd på patentreglene, skriver nettstedet E24.no.

Verdens fremste gitarister

Gibson har levert gitarer til noen av verdens fremste gitarister, blant annet Jimi Hendrix, Eric Clapton, «Ace» fra KISS og The Edge. De mener de har patent på det populære dataspillet der man skal klimpre på en plastgitar i takt med anvisninger på TV-skjermen, melder E24.no.

Bryter patent

Harmonix utviklet det første «Guitar Hero»-spillet som senere ble kjøpt av MTV.

Electronic Arts, Activision Inc samt flere forhandlere, enten utvikler, distribuerer eller selger en eller flere av «Guitar Hero»-spillene. Gibson forteller at spillene, hvor spillere trykker på knapper på en gitar-formet kontroll, bryter en patent på teknologi fra 1999 om å simulere musikk-opptredner, melder nyhetsbyrået Reuters.

MTV er dratt inn i saken fordi TV-kanalen eier musikksystemselskapet Harmonix, som var med å lage den første versjonen av spillet. EA og Activision har utviklet spillfunksjonaliteten.

Ønsket det ikke

— Vi ønsket ikke å gå til et så drastisk skritt, men må beskytte våre patentrettigheter, heter det i en uttalelse fra Gibson.

— Verken vi eller butikkene som selger spillet har gjort noe galt. Vi vil konfrontere Gibson og hindre dem fra å ødelegge for oss og våre kunder, sier Activision i en uttalelse ifølge MSNBC.

«Guitar Hero»-serien har solgt over 14 millioner eksemplarer i Nord-Amerika, noe som utgjør mer enn 1 milliard dollar, rundt 5,2 milliarder norske kroner, siden debuten i 2005.

Foto: Scanpix/Stefano Paltera
Foto: Scanpix/Richard Drew