Bergensbandet Real Ones fikk nærkontakt med et legendarisk sted i rockehistorien da de nylig besøkte huset som for all framtid vil huskes som «Big Pink». Huset fikk sin plass i rockehistorien da Rick Danko i The Band kjøpte det i 1967. Han flyttet inn i huset sammen med bandkollegene Richard Manuel og Garth Hudson, og de brukte det som øvingslokale. Huset ga navn til The Bands utgivelse «Music From Big Pink»

Dylan

The Band hadde i store deler av 1966 vært backingband for Bob Dylan. Dylan tilbrakte også mye tid i Big Pink sammen med The Band, og resultatet av de uformelle innspillingene i kjelleren ble senere utgitt som «The Basement Tapes».

Real Ones

Real Ones musikalske uttrykk vitner om at de sannsynligvis har lyttet en god del til The Band opp igjennom årene. Bandet var nylig i USA for å spille under det store bransjetreffet CMJ i New York.

– Det er en slags amerikansk Bylarm. Det blir en tre-fire konserter der borte, fortalte David Chelsom Vogt i forkant av turen.

Bandet benyttet imidlertid også anledningen til å bedrive litt musikalsk turisme i samme slengen. De tok med seg instrumenter og kamera nordover og endte opp utenfor Big Pink. Der framførte de sin egen versjon av The Bands «The Weight». Nå har de delt opplevelsen med fansen: