Andre juledag er tradisjonen tro en av årets største kinodager, og også i år er det spart en lang rekke premierer til denne dagen. En av årets mest etterlengtede norske filmer, «Max Manus», har imidlertid premiere uken før, nærmere bestemt 19. desember.

Australia

En av de mest etterlengtede julefilmene er «Australia» med Hugh Jackman og Nicole Kidman i hovedrollene. Historien omhandler den britiske aristokraten Lady Sarah Ashley (Kidman) som kommer til Australia på 30-tallet for å lete etter sin ektemann. Mannen reiste over for å selge kvegfarmen de eier, men når hun ankommer, finner hun sin mann død. Det eneste som er igjen er en kvegfarm på størrelse med Belgia. Filmen har premiere i USA og Australia i dag, men norske kinogjengere må smøre seg med tålmodighet en måned til.

I mellomtiden kan du trøste deg med traileren:

Yes Man

Jim Carreys «Yes Man» kan bli julens store komedie. Filmen er basert på en bok av samme navn av den britiske humoristen Danny Wallace. Hovedpersonen, som i boken er Wallace selv, utfordrer seg selv til å svare «ja» på alle spørsmål.

Her er traileren:

Beverly Hills Chihuahua

Disney serverer en komedie med chihuahuaen Chloe i hovedrollen til jul. Filmen hadde premiere i USA i oktober, og spilte inn rundt 180 millioner kroner. Chloe er en diamantpyntet, støvlettbærende hund som nyter luksustilværelsen så mye at hun ikke legger merke til den røffe Papi som er forelsket i henne.

Her er en trailer:

Anywhere But Home

Vince Vaughn og Reese Witherspoon spiller julehatere i denne komedien. Hver jul reiser de fra sine smått gale familier og reiser til fjerne og eksotiske reisemål. Når flyet deres blir innstilt åpnes det imidlertid for forviklinger.

Boy in the Striped Pyjamas

«The Boy in the Striped Pyjamas» kommer også til Norge andre juledag. Historien er lagt til andre verdenskrig og vi følger åtte år gamle Bruno, sønn av en nazioffiser, og hans vennskap med en jødisk gutt.

Niko & The Way to the Stars

Dette er en finsk animasjonsfilm om reinsdyrgutten Niko som lengter etter å fly akkurat som faren.

Her er en smakebit:

Max Manus

Filmen om motstandsmannen Max Manus har premiere 19. desember.

Her er traileren:

The Day the Earth Stood Still

Denne filmen har også premiere et par uker før andre juledag, men blir garantert en av de best besøkte filmene i desember. Utenomjordiske Klaatu (Keanu Reeves) kommer til jorden med oppdrag om å redde verden fra menneskenes angrep og globale forstyrrelse. Filmen er en nyinnspilling av filmen med samme navn fra 1951. Her er traileren: