Skotske Glasvegas tok store deler av Europa med storm i fjor etter utgivelsen av deres selvtitulerte førstealbum. Bandets storslåtte popmusikk fikk kritikerne til å trekke fram superlativene, og både Dagbladet og Dagsavisen kåret album til årets beste. Aftenposten hadde platen på andreplass. Adresseavisens anmelder beskrev albumet slik: «Musikalsk djervhet kombinert med klare historiske referanser — et åpent sonisk sinn kombinert med erkebritisk arroganse», og trillet terningkast fem. Stavanger Aftenblad mente at albumet var noe av det mest overstrømmende vi har hørte på popfronten i fjoråret. «Enten elsker du denne blandingen av Jesus & Mary Chain og Manic Street Preachers, eller så vil du sette den i halsen », skrev Aftenbladets anmelder og trillet også en femmer. Det gjorte også Bergens Tidende som enkelt og greit beskrev albumet som «Skitten, støyende, vakker sosialrealisme».

Suksess

Bandet nøyde seg ikke med å gi ut debutplaten. De spanderte også juleplaten «A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)» på fansen like før jul. Ifølge bookingselskapet Atomic Agency skal bandet nå forsøke seg på det amerikanske markedet.

Norge

I mars er det også klart for konsert i Norge. Det er Rockefeller i Oslo som få besøk av skottene, og datoen er 8. mars.

– Det er selvfølgelig gøy å få en så het gruppe til Oslo, uttaler Peer Osmundsvaag i Atomic Agency, og legger til at han tror vi bare har sett begynnelsen på Glasvegas.

Billetsalget starter lørdag 10. januar.