Arvid Johannesen (39) fra Fyllingsdalen i Bergen har sluttet i jobben og satset sparepengene på sin oppfinnelse – en avfallspresse som skal kunne komprimere vanlig husholdningsavfall med opptil 100 prosent.

Absolutt noe for TV 2s gründer-reality «Skaperen», tenkte Johannesen.

Men foran dommerpanelet gikk det meste galt, skriver Dagbladet.no:

Først blir har beskyldt for dokumentfalsk, og da han skal komme med sitt forsvar, faller mikrofonsenderen ned i buksen på den uheldige oppfinneren.

Fikk ikke forsvart seg

— Alle de andre deltakerne fikk mikrofonsenderen festet til beltet på baksiden av buksen. Men på meg festet de den mellom buksen og underbuksa. Jeg tenkte ikke mer på det da jeg satt og ventet på tur, men da jeg reiste meg for å stå foran dommerne skled mikrofonsenderen ned forbi underbuksa og havnet langt nede på leggen, forteller Johannesen til Dagbladet.no.

Ledningen som kobler senderen til den lille mikrofonen ved øret, strammet seg og dro hodet hans bakover. Alt mens dommer Shahzad Rana freste:

— Er du klar over at du er så på dokumentfalsknivå at det er skremmende?

Johannesens forretningsplan inneholdt nemlig påstander om at avfallspressen er patentert.

— Jeg hadde på forhånd klargjort overfor Innovasjon Norge og mine samarbeidspartnere at jeg foreløpig bare har søkt om patent. Men det hadde ikke dommerne blitt informert om. Selv klarte jeg ikke å ta til motmæle mot den lille hissigproppen, for jeg var helt satt ut av at jeg hadde mikrofonsenderen langt nedi buksen, sier Johannesen.

— Det var en forferdelig opplevelse, og etterpå ville jeg bare legge meg ned og dø.

Søviknes er fan

Håpet er imidlertid ikke ute for oppfinneren fra Bergen. I programmet som sendes tirsdag kveld blir det avgjort om avfallspressen kommer gjennom siste utsilingsrunde – og blir med videre i «Skaperen» og kampen om pengestøtte fra Innovasjon Norge.

70 av 100 ideer skal skrelles bort før de direktesendte semifinalene begynner i neste uke.

Johannesen har uansett kommet godt i gang med prosjektet. I november fortalte Bergens Tidende at tidligere Frp-nestleder og nå ordfører i Os, Terje Søviknes, var overbevist. Mellom 50 og 100 husstander skal teste pressen fra og med månedsskiftet januar/februar, og Johannesen har et håp om at produktet kan komme i vanlig salg i løpet av høsten.

Foto: TV 2