KRISTIANSAND: Korn, Volbeat, Paperboys og Chris Cornell er dagens nye navn fra festivalen. I en pressemelding omtaler festivalen det hele som et "superslipp", men Milde er langt fra like enig.

– Quart høres jo ut som en festival for gamliser. Kanskje det er noe jeg burde tenke å gå på, for musikken er jo for dem i min generasjon, sier han.

Cornell ble mandag lansert som en av festivalens bærebjelker. Milde er kritisk.

– Chris har i år gitt ut sin verste plate. Det er knapt produsert verre plate de siste 20 år, mener musikkeksperten. Det anerkjente musikkmagasinet Rolling Stone gav plata to av fem stjerner da de anmeldte skiva tidligere denne måneden.

Tok avstand fra Slash

Slash, som tidligere var medlem av Guns 'N Roses, skal etter planen stille med venner på festivalen. Nylig tok tidligere frontfigur i bandet, Axl Rose, sterk avstand fra Slash og kalte ham en kreftsvulst.

– Slash har ikke gjort noe siste 30 år og selv med sminke ligner han ikke seg selv. Dette virker jo litt bakstreversk, sier Milde.

Ikke ferdig booket

Festivalen er ikke ferdig med å booke navn til årets festival, men det er ett unntak som Milde mener har rett på oppmerksomhet:

– Quart med de navnene tror jeg ikke noe på. Unntaket er Korn som har en stor menighet i verden, mener Milde.

Bookingsjef i Quart, Trond Åge Nyhus, medgir at Quart ikke skal være best på nye band.

– Up-and-coming har vi overlatt til Hovefestivalen. Vi ønsker ikke å satse på det, for det er de best på og da er det ingen vits å kopiere det, sier Nyhus. Målet for festivalen skal være kjente og profilerte band.

Mens Hovefestivalen og Øya forsøker seg på lovende band, er progresjonen langt dårligere i Kristiansand, mener musikkeksperten.

Forskjellig målgruppe

Quart nekter for påstanden og mener at festivalene er forskjellige.

– Hove er Hove og Quart er Quart. Det er bevisst at vi ikke legger oss likt, men vi er ikke ferdig å booke, sier Nyhus, som legger til at det ikke er god butikk å lage festival for 17-åringer som ligger på camping og røyker ”Rema-poser”.

Hovefestivalen har booket The Killers, Slipknot og Franz Ferdinand. Sammenlignet med Quarts Marilyn Manson tror Milde at konkurrenten i Arendal har et fortrinn. The Killers kan også være noe som gjør at festivalpublikummet skyr Kristiansand.

– Det er ikke lenge siden The Killers var på Hove og det var kjempesuksess. De har dessuten gitt ut en kjempebra plate, sier Milde.

Nyhus svarer på Mildes kritikk slik:

– Vi har ikke meldt oss på Idol heller.