Courtney Love (44) arvet en god slump penger da hennes mann, Nirvana-frontfigur Kurt Cobain, tok sitt liv i april 1994. Etter mange år med en noe utsvevende livsstil har enken nå oppdaget at noen har forsynt seg grovt av formuen. Loves advokater legger skylden på folkene som har bestyrt arven etter Cobain.

— Grådighet

Advokatene mener Love og datteren Frances Bean er svindlet for 30 millioner dollar – nærmere 200 millioner kroner – i rene kontanter. I tillegg kommer eiendomshandler verdt 500 millioner dollar i forbindelse med hvitvasking av penger.

— Jeg har ikke sett på maken til grådighet. Denne saken vil få Bernard Madoff til å fremstå som en kosebamse, sier advokat Rhonda J. Holmes til New York Post .

Bernard Madoff er den amerikanske finansmannen som er tiltalt for å ha svindlet til seg nærmere 440 milliarder kroner over en periode på 20 år.

— Vi kommer til å gå til flere sivile søksmål. Det er mange, mange millioner som er borte. Vi har tatt rede på 30 millioner dollar, men det er mer, sier Holmes.

Vil gi bort eiendommer

Ifølge Holmes har svindlerne brukt personnumrene til Love og datteren til å opprette bankkontoer som siden er brukt til lyssky eiendomstransaksjoner.

Holmes sier at dersom de lykkes i å få hånd om noen av eiendommene, vil de bli donert til folk som har mistet hjemmene sine på grunn av finanskrisen.

På spørsmål om hvordan svindelen kunne skje uten at Courtney Love merket noe, svarer advokaten:

— Courtney merket at pengene var borte da det ikke var mer igjen. Det er ingen hemmelighet at hun har slitt med rusmisbruk. Men det siste året har hun jobbet seriøst med å bli rusfri. Og da skjønte hun at noe var galt. Hun leide privatetterforskere og regnskapsførere for å komme til bunns i saken, sier Holmes.

Tramper i klaveret

Courtney Love har siden starten av 90-tallet gjort seg bemerket både som musiker og filmskuespiller. Men de største overskriftene har hun skapt som urokråke og skandalemaker.

Senest i forrige uke presterte hun å bli saksøkt for ærekrenkelser etter å ha vært frekk mot en klesdesigner på mikrobloggetjenesten Twitter.

Foto: DANIEL DEME