I går kveld gikk det en aldri så liten storm gjennom de mer musikkinteresserte områder av internett. Og opphavet til denne stormen var norsk.

En flåsete og lite gjennomtenkt bemerkning fra Warner Musics Terje Pedersen på Twitter ble i løpet noen få timer gjenstand for hissige debatter på både Twitter og andre forumsider på nettet.

Platekjøperen Even Sandvold luftet sin frustrasjon på kvitresiden da han fant ut at det nye albumet til Dave Matthews Band kun var mulig å kjøpe gjennom amerikanske iTunes og ikke det norske.

”Forbannet nå! iTunes Pass for Dave Matthews Band sin nye skive er kun tilgjengelig i USA. Typisk! Ikke klag over piratkopiering», twittret Sandvold på sin Twitter-side.

— Vil jo ikke at du skal være sint

Dette er da altså en norsk platekjøper som etterlyste muligheten til å kjøpe det akutelle albumet på LOVLIG VIS gjennom Apples musikktjeneste iTunes.

En av de som hadde sett denne Twitteren var Terje Pedersen fra Warner Music. Pedersen svarte Sandvold på følgende måte:

”Da syns jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint.”

Tror ikke det hjelper på platesalget

Sandvold som tydeligvis var mer enn bare litt frustrert over Warner-representantens svar fulgte dette opp med å spørre Pedersen om det er særlig lurt å kalle en kunde som ønsker å kjøpe lovlig for en «drittunge».

— Det øker i hvertfall ikke salgene særlig, sier Sandvold.

Det hele ender med at Terje Pedersen angrer på drittunge-utspillet og skriver en beklagelse til Sandvold.

Frustrasjonsutrbruddet til Sandvold kan du se her.

Svaret fra Pedersen kan du se her.

At nyheten har gått verden over i natt kan du se eksempel på her.

Beklagelsen fra Pedersen kan du lese her.