Den siste biten i hypekampanjen som omgir Metallicas «Death Magnetic» er nå klar. Datoen er satt til fredag 12. september. Dermed gjentar Metallica trikset fra utgivelsen av deres forrige album, «St. Anger». Det vanligste er å slippe nye plater mandager eller tirsdager, men ifølge Rolling Stone Magazine ble fredagen valgt for å forsøke å hindre piratkopier fra å komme på markedet.

Video

Bandet avslører også på sine nettsider at de nylig har spilt inn den første videoen fra det kommende albumet. Det er sangen «The Day That Never Comes» som er plukket ut til å promotere albumet, og bandet skriver på nettsiden at de brukte en bedre del av en ettermiddag på å spille sangen foran «et utsolgt publikum av støv og røyk utenfor Los Angeles». Videoen skal være klar i slutten av måneden.

Regissør

Videoen er regissert av dansken Thomas Vinterberg. I tillegg til de forskjellige albumformatene vil den nye platen også bli tilgjengelig via videospillet «Guitar Hero». Videospillutgavene vil også være klar for utgivelse 12. september. Til helgen entrer bandet scenen på Ozzfest i Dallas, og på denne konserten vil Metallicas Kirk Hammett slå seg sammen med Slayers Kerry King, Alice In Chains Jerry Cantrell og Scott Ian fra Anthrax for å gi en hyllest til den avdøde Pantera-gitaristen Dimebag Darrell Abbott som ble drept på scenen i 2004.