Når «Vil du bli millionær?» har sesongpremiere på TV 2 neste lørdag, er det i en direktesendt, interaktiv versjon som gir tv-seerne mulighet til å spille med på pc hjemmefra, melder kanalen. Allerede torsdag kveld skal teknikken testes på tv2.no og alle som vil prøve kan være med.

Første i verden

TV 2 er første kanal i verden som gjør det mulig for tv-seerne å delta i spørreprogrammet samtidig som det ruller over tv-skjermen, hevder kanalen. Noen av de beste spillerne hjemme i stuene får tilbud om å komme til Oslo uken etter og være med i programmet.

En annen nyhet er at det gamle hjelpemiddelet «Spør publikum» blir til «Spør folket». Deltakeren i stolen i studio får vite hva seerne hjemme har svart på pc-ene sine.

Nå jobbes det på spreng for å få den avanserte teknikken på plass.

– Dette skal vi få til, og når vi går på luften lørdag 13. september, kommer vi til å gi seerne en helt ny opplevelse av å faktisk delta i et tv-program hjemmefra, sier prosjektleder i TV 2, Andreas Hatlevik i en pressemelding.

Trenger din hjelp

TV 2 oppfordrer alle som har lyst til å være med på spillet klokken 20.00 torsdag kveld. Spillet er fortsatt litt uferdig, men alt skal komme på plass til neste helg.

– Det vil også bli en mer fullverdig spillopplevelse neste lørdag når vi faktisk er på tv, men vi håper mange vil bli med, både for å teste applikasjonen og egne kunnskaper, sier Hatlevik.

Spillet begynner klokken 20.00 men det er mulig å registrere seg og laste ned programmet før den tid.

– En ære å ta over

«Vil du bli millionær» har vært et av TV 2s mest sette og best likte programmer helt siden oppstarten her i landet våren 2000. Sarah Natasha Melbye er programleder for den kommende sesongen.

– Det er en ære å ta over etter dyktige karer som Arve Juritzen og Frithjof Wilborn, uttalte Sarah Natasha Melbye tidligere i sommer.