ARENDAL: — Vi hadde regnet med at 25 prosent av billettsalget skulle være dagspass, men så utgjorde de bare 12 prosent av billettsalget, sier Hovefestivalens bookingsjef Toffen Gunnufsen til agderposten.no.

Svikten i salget av dagpass har gitt festivalen et underskudd i år, og styreleder Morten Sandberg innrømmer at den har et likviditetsproblem.

Les også: Hovefestivalen trues av konkurs

Hvor mye penger festivalen har behov for, ønsker han ikke å si noe om.

— Nå jobber vi med å øke egenkapitalen. Vi hører med flere aktører om de kan være med å tilføre midler til festivalen, sier Sandberg som har stor tro på at en konkurs kan unngås.

Hovefestivalen hadde i år et budsjett på 56 millioner kroner. I budsjettet for neste år tar Hovefestivalen nå høyde for at 90 prosent av billettsalget vil være ukepass, mens 10 bare prosent dagpass.

Hovefestivalen AS gikk med 6,3 millioner kroner i underskudd i 2007, men takket være tilskudd og lån fra Arendal kommune ble festivalen sikret videre drift.

Festivalledelsen har foreløpig ikke gått ut med regnskapstallene for årets festival, men ledelsen har tidligere avvist at det går mot et underskudd på linje med fjoråret.

- Bør kunne gå med overskudd

I juni i år garanterte kommunen for et lån på tre millioner kroner, men beløpet ble bokført som en ren utgift i kommunens budsjett. Totalt har kommunen bidratt med rundt 6,5 millioner kroner i ulike tilskudd.

Varaordfører Tormod Vågsnes (KrF) utelukker ikke at det kan bli aktuelt å omgjøre lån til rent tilskudd, slik de nylig gjorde for å redde Canal Street ut av sine pengeproblemer.

— Men vi har ikke så lyst til å tilføre festivalen friske midler, sier Vågsnes til fvn.no.

Ordfører Torill Rolstad Larsen (Ap) er positiv til å stille opp for festivalen, men er i likhet med Vågsnes skeptisk til å bidra med gjentatte tilskudd.

— Som den publikumssuksessen festivalen har vært, ser jeg det slik at den bør kunne gå med overskudd. Jeg tror de klarer seg uten særlig stor hjelp fra kommunen neste år, sier Rollstad Larsen til agderposten.no.