Det er ikke første gang Kate Winslet er nominert til Oscar. Hele fem ganger har statuetten vært innen rekkervidde, men har gluppet i siste runde. I år spekuleres det i at hun ligger bedre ann enn tidligere. Men hun skal danke ut både Meryl Streep («Doubt»), Angelina Jolie («Changeling»), Anne Hathaway («Rachel Getting Married») og Melissa Leo («Frozen River») for å få prisen med seg hjem.

Det er heller ikke første gang hun stiller i bare huden, slik hun gjør i rollen som Hannah i oscarnominerte «The Reader». I flere enn ti filmer har hun kastet klærne. Blant annet i «Titanic» og «Hamlet».

Uten lysglimt

Nå er hun bekymret for at hun skal huskes som hun som alltid kledde av seg. Hun sier til Time magazine:

– Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det igjen. a) Jeg kan ikke stadig fortsette å slippe unna med det. b) Jeg ønsker ikke å være den skuespilleren som alltid tar tøyet av.

Winslet var i tvil om hun var god nok til å gjøre rollen som Hannah. Hun forteller til magasinet at det var en vanskelig rolle.

– Det var som å stirre inn i en lang mørk tunnel, og lete etter et lite lysglimt i enden der – uten at det fantes, sier hun om å spille denne kvinnen.

Måtte forstå henne

– Det var ikke noe der jeg kunne relatere til. Absolutt ingenting. Men jeg sa til meg selv: «Kom an, Kate. Du trenger ikke gjøre Hannah human, men du er nødt til å forstå henne.

Winslet har allerede fått seg noen priser for jobben. Blant annet en Golden Globe. Søndag kveld har både hun og filmen mulighet tilå få seg en Oscar også.